ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα δεν έχει άμεσο πρόβλημα χρέους

16:43 - 20 Ιουν 2017 | Οικονομία
Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα δεν έχει άμεσο πρόβλημα χρέους
«Δεν χρειάζεται να αποφασιστούν όλα τώρα, όπως ήθελαν κάποιοι, δεδομένης και της αβεβαιότητας αλλά και του ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει η Ελλάδα πρόβλημα χρέους», δήλωσε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξή του στο CNBC.

Η Ελλάδα έχει τώρα πολύ μικρά προβλήματα εξυπηρέτησης χρέους, δεν υπάρχουν μεγάλες αποπληρωμές χρέους στην Ελλάδα για τα επόμενα πέντε χρόνια, δήλωσε.

 

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πραγματοποιήσουν αναλύσεις βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους στο τέλος του τρέχοντος προγράμματος για να αποσαφηνιστεί πόση επιπλέον βοήθεια χρειάζεται η Ελλάδα, πρόσθεσε.

 

Ο Ρέγκλινγκ αναφέρθηκε και στη διαφωνία που υπάρχει με το ΔΝΤ, καθώς το Ταμείο θα ήθελε να δει αποφάσεις για το χρέος νωρίτερα "αλλά οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, οι οποίοι θα πρέπει να πληρώσουν γι' αυτό, ξεκαθάρισαν ένα χρόνο πριν τι θα γίνει στο τέλος του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018".

 

«Δεν θα υποβαθμίσω αυτά που αποφάσισε το Eurogroup την περασμένη εβδομάδα, ήταν ένα σημαντικό βήμα», ανέφερε, εκτιμώντας ότι η εκταμίευση των 8,5 δισ. ευρώ θα γίνει στις αρχές Ιουλίου.

 

«Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε στις εθνικές διαδικασίες, αλλά το Eurogroup κατέληξε σε μια συμφωνία επί της αρχής. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν μεγάλες πληρωμές εξυπηρέτησης χρέους που έρχονται τον Ιούλιο για την Ελλάδα», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.