ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χουλιαράκης: Η...αλήθεια για το χρέος και σήμα για μείωση φόρων

12:46 - 28 Ιουν 2017 | Οικονομία
Χουλιαράκης: Η...αλήθεια για το χρέος και σήμα για μείωση φόρων
Από το βήμα συνεδρίου του Economist, ο Γιώργος Χουλιαράκης μίλησε για τη συμφωνία της 15ης Ιουνίου, τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αλλά και το ζήτημα του χρέους. Τι είπε για την επιστροφή στις αγορές, το πρόγραμμα και τι σήμα έστειλε για τη μείωση των φόρων.

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, η κυβέρνηση δεν περίμενε κάτι περισσότερο για το χρέος στην παρούσα φάση.

 

«Κανείς δεν περίμενε περαιτέρω μέτρα για το χρέος σ’ αυτή τη φάση» παραδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας πως «όλοι ξέραμε ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα θα εξειδικεύονταν στο τέλος του προγράμματος, το 2018».

 

Στο ίδιο πλαίσιο, υποστήριξε ότι «δεν είχαμε προσδοκίες ότι το Eurogroup θα μπορούσε να ξεκλειδώσει τη συμμετοχή στην ποσοτική χαλάρωση» και εξήγησε ότι «αυτή είναι μία απόφαση, την οποία θα λάβει μόνη της η ΕΚΤ».

 

Για το αν τελικά ο στόχος του QE είναι εφικτός σημείωσε: «To QE είναι κάτι που θέλουμε, αλλά δεν είναι πανάκεια για την επιστροφή στις αγορές».

 

Όπως είπε «η επιστροφή στις αγορές θα εξαρτηθεί από τις επιδόσεις μας στις μεταρρυθμίσεις και την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων». ​

 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Χουλιαράκης έστειλε σήμα για τη μείωση των φορολογικών βαρών «ώστε ο προϋπολογισμός να καταστεί πιο αναπτυξιακός».

 

Παράλληλα, εξήρε τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας και σημείωσε ότι «δεν έχουμε δει ξανά τέτοιους αναπτυξιακούς ρυθμούς από το 2007».

 

Τέλος, ο Γιώργος Χουλιαράκης υποστήριξε πως η Ελλάδα πρέπει να αποδεχθεί το πρόγραμμα: «Χρειάζεται ιδιοκτησία των όσων έχουν επιτευχθεί έως σήμερα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:10 - 28 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.