ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bloomberg: Η Ελλάδα θα βρει αγοραστές αν βγει στις αγορές

12:47 - 29 Ιουν 2017 | Οικονομία
Bloomberg: Η Ελλάδα θα βρει αγοραστές αν βγει στις αγορές
Τη βεβαιότητα πως η Ελλάδα θα βρει αγοραστές για τα ομόλογά της, αν επιχειρήσει έξοδο στις αγορές, εκφράζει σε ανάλυσή του το πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, όλα δείχνουν πως οι επενδυτές που διψούν για αποδόσεις θα καλοδεχθούν τους νέους ελληνικούς τίτλους, παρότι η χώρα δεν συμμετέχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Στο δημοσίευμά του το Bloomberg επικαλείται δηλώσεις του διαχειριστή χαρτοφυλακίου στην BlueBay Asset Management, Mark Dowding, ο οποίος αναφέρει πως «είμαστε αισιόδοξοι για την Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο περίπου. Εχουμε επίσης σχηματίσει την άποψη ότι οι πιστωτές θα συνεχίσουν να βοηθούν την Ελλάδα. Αισθάνομαι σχετικά σίγουρος ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές στο δεύτερο μισό του έτους».

Σύμφωνα με το Bloomberg, στους διαδρόμους της ελληνικής κυβέρνησης, οι συζητήσεις επικεντρώνονται στο πότε ακριβώς θα προσφύγουν στις αγορές.

Μία ομάδα θέλει η έξοδος στις αγορές να γίνει στις αρχές Ιουλίου, προτού η επικεφαλής του ΔΝΤ παρουσιάσει στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου την αξιολόγηση για τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας.

Η έκθεση του ΔΝΤ αναμένεται να υποδηλώνει ότι τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους είναι απαραίτητα για να διασφαλίσουν ότι η Ελλάδα μπορεί να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της.

Από την άλλη πλευρά ένας κυβερνητικός αξιωματούχος δηλώνει ότι θα ήταν καλύτερα να περιμένει μέχρι τον Σεπτέμβριο, δίνοντας στην Ελλάδα αρκετό χρόνο ώστε να αξιολογήσει το κλίμα της αγοράς και την ικανότητα να παρουσιάσει τα σχέδια μεταρρύθμισης και οικονομικής ανάπτυξης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.