ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άναψε φωτιές ο Τσιρώνης-ΝΔ: Ο Τσίπρας συντόνιζε τις κινήσεις Βαρουφάκη

17:10 - 10 Ιουλ 2017 | Οικονομία
Άναψε φωτιές ο Τσιρώνης-ΝΔ: Ο Τσίπρας συντόνιζε τις κινήσεις Βαρουφάκη
Οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο το σύστημα των παράλληλων πληρωμών, προκάλεσαν την αντίδραση της ΝΔ.

Σε νέα του ανακοίνωση λοιπόν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι από τα λεγόμενα του κ.Τσιρώνη προκύπτει πως ο κ.Τσίπρας γνώριζε και συντόνιζε τις κινήσεις Βαρουφάκη και τονίζει ότι η Εξεταστική Επιτροπή γίνεται πιο αναγκαία από ποτέ.

Αναλυτικότερα, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο τότε, αλλά και τώρα Υπουργός κ. Γιάννης Τσιρώνης επιβεβαιώνει σήμερα ότι ο πρώην Υπουργός κ. Γιάνης Βαρουφάκης παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο σύστημα παράλληλων πληρωμών, το λεγόμενο I.O.U. και δηλώνει ότι συμφωνούσε μαζί του.

Επιβεβαιώνει ότι ο κ. Τσίπρας γνώριζε και συντόνιζε τις κινήσεις Βαρουφάκη.

Αυτό που ξεχνά να πει ο κ. Τσιρώνης είναι ότι το σύστημα προετοιμαζόταν για να τεθεί σε εφαρμογή μόλις κλείσουν οι τράπεζες. 

Άλλωστε, ο κ. Βαρουφάκης έχει υποστηρίξει ότι “το σύστημα θα ήταν σε ευρώ, αλλά μπορούσε εν μια νυχτί να μετατραπεί σε μια νέα δραχμή”. 

Η Εξεταστική Επιτροπή γίνεται πιο αναγκαία από ποτέ».

Τσιρώνης: Ο Βαρουφάκης είχε παρουσιάσει το σύστημα-Ήμουν υπέρμαχος

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης, επιβεβαίωσε τα όσα γράφει ο Γιάνης Βαρουφάκης στο βιβλίο του, πως δηλαδή είχε παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο το σύστημα πληρωμών:

«Ο κ. Βαρουφάκης μάς είχε παρουσιάσει ένα πράγμα που ουδέποτε υλοποιήθηκε, του οποίου μάλιστα εγώ ήμουν υπέρμαχος… Μού χρωστάει εμένα το κράτος 50 χιλιάρικα είμαι φαρμακοποιός, παίρνω εγώ IOU τα δίνω στον προμηθευτή μου ο προμηθευτής μου τα δίνει με αυτά στο δικό του Taxis, γίνεται κυκλική συναλλαγή χωρίς να δώσουμε ρευστό, το είχε εισηγηθεί και το είχα επικροτήσει αυτό έχουμε άποψη ως Οικολόγοι» σημείωσε ο Γιάννης Τσιρώνης στον ΣΚΑΙ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.