ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΕΒ: Πολλές επενδυτικές ευκαιρίες προς αξιοποίηση από ιδιωτικά κεφάλαια

17:42 - 10 Ιουλ 2017 | Οικονομία
ΣΕΒ: Πολλές επενδυτικές ευκαιρίες προς αξιοποίηση από ιδιωτικά κεφάλαια
Η συμφωνία για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης φαίνεται ότι επηρέασε θετικά το οικονομικό κλίμα τον Ιούνιο του 2017, γεγονός το οποίο δημιουργεί ισχυρότερες προοπτικές για ανάκαμψη, σημειώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) στο μηνιαίο του δελτίο οικονομικής δραστηριότητας.

Παράλληλα, ο ΣΕΒ αναφέρει πως ο δυναμισμός που επιδεικνύουν οι εξαγωγές, η βιομηχανική παραγωγή, οι λιανικές πωλήσεις και ο τουρισμός, αναμένεται να επηρεάσουν θετικά και τους υπόλοιπους τομείς, ενώ εκτιμάται ότι έχουν συσσωρευθεί πολλές επενδυτικές ευκαιρίες προς αξιοποίηση από ιδιωτικά κεφάλαια.

Συνεπώς, εάν δεν διαταραχθεί η ομαλότητα στην οποία έχει εισέλθει η οικονομία, οι προβλέψεις για ανάπτυξη πάνω από 1,5% το 2017 πιθανότατα θα επιβεβαιωθούν.

Στη βάση αυτή, η Πολιτεία καλείται να αξιοποιήσει την ευνοϊκή συγκυρία που διαμορφώνεται, τηρώντας δημοσιονομική πειθαρχία και ταυτόχρονα αντιμετωπίζοντας πιο αποτελεσματικά τις υφεσιακές πιέσεις που δημιουργούνται από την υπερφορολόγηση και τις περικοπές των συντάξεων.

Η ευκαιρία εδραίωσης μιας νέας αναπτυξιακής πορείας, όπως ξαναπαρουσιάζεται μετά από τρία χρόνια, θα επιτρέψει την έξοδο από την επιτροπεία και την επιστροφή στην κανονικότητα των διεθνών αγορών, καταλήγει ο ΣΕΒ.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:49 - 10 Ιουλ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.