ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στουρνάρας: Νωρίς για έξοδο στις αγορές-Πρώτα οι αποκρατικοποιήσεις

17:40 - 11 Ιουλ 2017 | Οικονομία
Στουρνάρας: Νωρίς για έξοδο στις αγορές-Πρώτα οι αποκρατικοποιήσεις
Τη γνώμη του Γιάννη Στουρνάρα σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές ζήτησε η Wall Street Journal.

O κεντρικός τραπεζίτης της χώρας φαίνεται να θεωρεί πως η Ελλάδα δεν πρέπει να βιαστεί και θεωρεί πως υπάρχουν ακόμα αρκετά πράγματα που πρέπει να γίνουν πριν από αυτό το σημαντικό βήμα.

"Νομίζω ότι είναι λίγο νωρίς", ήταν το λακωνικό σχόλιο του κ. Στουρνάρα στη σχετική ερώτηση που δέχθηκε.

Πρόσθεσε δε ότι κατά τη γνώμη του θα πρέπει να προηγηθούν αποκρατικοποιήσεις ώστε να κερδηθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Θυμίζουμε πως είχε προηγηθεί δημοσίευμα του Reuters σύμφωνα με το οποίο το ενδιαφέρον επενδυτών και τραπεζιτών για την έκδοση ομολόγου από την Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο.

Ο Γιάννης Στουρνάρας αναφέρθηκε ακόμα στο ζήτημα του χρέους, λέγοντας πως οι εταίροι θα πρέπει να βρουν άμεσα μία λύση, καθώς όπως υποστήριξε "χωρίς μέτρα για το χρέος, η Ελλάδα πιθανότατα να χρειαστεί νέο πρόγραμμα".

«Εάν οι εταίροι της Ελλάδας δεν ξεκαθαρίσουν τη θέση τους για το χρέος και εάν η Ελλάδα δεν κατορθώσει να βγει στις αγορές με ένα λογικό επιτόκιο, εξαιτίας της μη ξεκάθαρης κατάστασης του τι θα συμβεί με το χρέος της, τότε φοβάμαι ότι ένα ακόμη πρόγραμμα στήριξης θα είναι αναπόφευκτο. Φυσικά, κανείς δεν εύχεται κάτι τέτοιο», σημείωσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:32 - 11 Ιουλ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.