ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έτοιμο το Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας

12:00 - 12 Ιουλ 2017 | Οικονομία
Έτοιμο το Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας
Ένα κύκλο 13 Περιφερειακών Συνεδρίων εγκαινιάζει απόψε από την Κοζάνη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με στόχο μέχρι το φθινόπωρο την διαμόρφωση ενός νέου παραγωγικού προτύπου.

Οι εργασίες ξεκίνησαν από χθες, με τις τοποθετήσεις υπουργών και τοπικών φορέων αλλά και με μια ιδιαίτερης σημασίας ανακοίνωση, που αποτελούσε αίτημα της περιφέρειας.

Πρόκειται για τη δημιουργία του Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο δίνει το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Υπενθυμίζεται πως η Περιφέρεια έδωσε παράταση έως το τέλος Αυγούστου για να κατατεθούν τα επιχειρησιακά σχέδια, στρατηγικής, βιώσιμης , αστικής ανάπτυξης για την περιοχή και από τα οποία αναμένεται να δοθεί η ώθηση που χρειάζεται η Περιφέρεια.

Όπως σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, «το Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας προέκυψε μέσα από τη στενή και ισότιμη συνεργασία του υπουργείου Οικονομίας, της Περιφέρειας και των τοπικών παραγωγικών φορέων. Το Ταμείο θα χρηματοδοτήσει πάνω από 200 τοπικά επιχειρηματικά σχέδια με πόρους 10 εκατ. ευρώ (5 από υπουργείο Οικονομίας και 5 από την Περιφέρεια). Είναι ένα πρότυπο συνεργασίας και συντονισμού που θέλουμε να το επεκτείνουμε και σε άλλες περιφέρειες».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.