ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σουλτς: Ο Σόιμπλε ευθύνεται για τη φτώχεια στην Ελλάδα

09:09 - 17 Ιουλ 2017 | Οικονομία
Σουλτς: Ο Σόιμπλε ευθύνεται για τη φτώχεια στην Ελλάδα
Ονομαστική επίθεση στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξαπέλυσε ο υποψήφιος καγκελάριος του SPD, Μάρτιν Σουλτς, κατά την παρουσίαση των θέσεών του, ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου στη Γερμανία.

Όταν αναφέρθηκε στο θέμα της Ελλάδας ο κ. Σουλτς έκανε ονομαστική αναφορά στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον επέκρινε έντονα για τους χειρισμούς του.

«O Σόιμπλε ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την επιβολή της 13ης περικοπής συντάξεων. Και ενώ χιλιάδες οικογένειες βυθίζονται ακόμα πιο βαθιά στη φτώχεια, ο Σόιμπλε καταγράφει ταυτόχρονα χοντρά κέρδη από τους τόκους τους οποίους πληρώνει η Ελλάδα για τα δάνεια της βοήθειας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μάρτιν Σούλτς.

Παρουσιάζοντας συνολικά τις θέσεις του σε ειδική εκδήλωση, ο κ. Σουλτς παρουσίασε το όραμά του για τη Γερμανία, αλλά και την Ευρώπη.

Στα εσωτερικά, πρότεινε ακόμα εκτός του ισχύοντος «φρένου στο χρέος» για τον κρατικό προϋπολογισμό, την καθιέρωση ενός κατώτατου ορίου δημόσιων επενδύσεων για να διασφαλιστεί το μέλλον της χώρας.

Στο προεκλογικό πρόγραμμα των δέκα σημείων που παρουσίασε περιλαμβάνονται ακόμα ζητήματα που αφορούν την κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη, μέτρα για την παιδεία αλλά και την προώθηση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:12 - 17 Ιουλ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.