ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιώργος Σεραφείμ: Η Ελλάδα πρέπει να χαράξει νέα στρατηγική

20:03 - 20 Ιουλ 2017 | Οικονομία
Γιώργος Σεραφείμ: Η Ελλάδα πρέπει να χαράξει νέα στρατηγική
Tην ανάγκη δημιουργίας μιας νέας στρατηγικής για την Ελλάδα, τόνισε ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Harvard Business School, Γεώργιος Σεραφείμ, στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017 με θέμα: «Βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης επιχειρήσεων: Τι έχει πραγματικά σημασία;».

Η διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών σχετικά με την ανάδειξη των προσαρμογών που απαιτούνται στην επιχειρηματικότητα - στις εταιρίες αλλά και τα στελέχη τους - ώστε να επιτευχθεί η διαρκής ανταγωνιστικότητα σε ένα διεθνοποιημένο περιβάλλον.

 

Ο κ. Σεραφείμ αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση τόνισε:  «Ο ρόλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και γενικότερα του χρηματοπιστωτικού τομέα είναι τεράστιας σημασίας. Η χρηματοδότηση τροφοδοτεί την επιχειρηματικότητα ενώ οι επιχειρηματικές δράσεις έχουν αναμορφώσει τον πλανήτη μας τα τελευταία 100 χρόνια».

 

Κατέληξε λέγοντας ότι: «Παραμένω αισιόδοξος για την Ελλάδα. Γιατί γνωρίζω ότι υπάρχει Λύση. Το ερώτημα που τίθεται αφορά στην εφαρμογή μίας νέας στρατηγικής για την Ελλάδα. Η αίσθησή μου είναι ότι χρειάζεται να δομήσουμε ξανά την εμπιστοσύνη και τα επίπεδα αυτοπεποίθησης μεταξύ μας, πριν να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη με τον υπόλοιπο κόσμο. Κατά τη γνώμη μουοι επικεφαλής των επιχειρήσεων οφείλουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο προς την κατεύθυνση αυτή. Οφείλουν να εκπαιδεύσουν, να επενδύσουν, να χαράξουν τη νέα κατεύθυνση προόδου και συνολικά να επιδείξουν ηγετικότητα».

 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν στελέχη χρηματιστηριακών εταιρειών, εισηγμένων εταιρειών, εκπρόσωποι φορέων θεσμικών και ιδιωτών επενδυτών καθώς και εκπρόσωποι εταιριών συμμετεχόντων του οικοσυστήματος της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.