ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μοσκοβισί: Συνεχίστε... να κάνετε ποδήλατο για να μην πέσετε

12:17 - 25 Ιουλ 2017 | Οικονομία
Μοσκοβισί: Συνεχίστε... να κάνετε ποδήλατο για να μην πέσετε
Μηνύματα προς πολλαπλές κατευθύνσεις έστειλε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε από τα γραφεία της Κομισιόν στην Αθήνα, διαμηνύοντας στην ελληνική κυβέρνηση την ανάγκη εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και στους εταίρους την ανάγκη να εφαρμόσουν τις δεσμεύσεις τους σχετικά με το χρέος.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Μοσκοβισί σχολίασε ότι η Ελλάδα βρέθηκε σε κρίσιμο σταυροδρόμι και την κάλεσε να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, επισημαίνοντας ότι είναι εύκολο να ψηφίζεις μεταρρυθμίσεις, αλλά δύσκολο να τις εφαρμόζεις.

 

Μάλιστα, εμφανίστηκε σίγουρος ότι η Ελλάδα "γυρίζει σελίδα" και ότι θα κατορθώσει με επιτυχία να ολοκληρώσει το πρόγραμμα διάσωσης που λήγει τον Αύγουστο του 2018, επισημαίνοντας ότι έχει αρχίσει να επιστρέφει η εμπιστοσύνη.

 

Δήλωσε επίσης ότι ήταν αισιόδοξος πως η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων "σε λογικά επίπεδα".

 

Επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι σε σημείο καμπής, και ότι έχει συντελεστεί μεγάλη πρόοδος. Πλέον πρέπει να υπάρξουν συζητήσεις για το μονοπάτι που απομένει να διανυθεί, τόνισε.

 

Σχετικά με την τρίτη αξιολόγηση, σημείωσε ότι δεν είναι μια απλή αξιολόγηση, καθώς αφορά την εφαρμογή των ήδη συμφωνημένων μέτρων και είναι αυτή που θα βγάλει τη χώρα στις αγορές. "Πρέπει να γίνει με απόλυτη σοβαρότητα και αξιοπιστία. Αυτό που προέχει είναι το μέλλον αυτής της σπουδαίας χώρας εντός της ευρωζώνης", σημείωσε, σχολιάζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να κάνει ποδήλατο... για να μην πέσει.

 

Μάλιστα, τόνισε ότι οι οι τρεις προϋποθέσεις για την έξοδο της χώρας στις αγορές και το τέλος του μνημονίου είναι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, η υλοποίηση των συμφωνημένων για το χρέος και η κοινή γραμμή μεταξύ των δανειστών.

 

Διεμήνυσε επίσης πως "οι εταίροι θα πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους σχετικά μετά χρέος". Έκανε λόγο ακόμη για ισχυρές ενδείξεις εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία που αποτελεί και θετικό σινιάλο για τις αγορές. "Να δείξουμε σύνεση και υπευθυνότητα", υπογράμμισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.