ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ πρέπει να πάρει σύντομα τελικές αποφάσεις

10:33 - 30 Ιουλ 2017 | Οικονομία
Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ πρέπει να πάρει σύντομα τελικές αποφάσεις
Στην απώλεια αξιοπιστίας και συμμαχιών οδηγούν οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση όλων όσων έχουν συμφωνηθεί με τους πιστωτές, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις σε συνέντευξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Η άποψη πως εντείνεται η αβεβαιότητα, στηρίζεται από την πλειοψηφία των μελών της Κυβέρνησης, σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ ο οποίος συμμερίζεται αυτή την άποψη και άφησε να εννοηθεί πως υπάρχουν υπουργοί που δεν κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση.

 

Σε ό,τι αφορά την πρόσφατη έκδοση ομολόγου, ο κ. Τσακαλώτος υποστηρίζει ότι ήταν επιτυχής και ένα βήμα προς την επιστροφή στην κανονικότητα αναφορικά με την πρόσβαση στις αγορές.

 

Τέλος, δηλώνει αισιόδοξος πως δεν θα χρειαστούν νέα κεφαλαιακή ενίσχυση, απορρίπτοντας μάλιστα το αίτημα του ΔΝΤ για επίσπευση του στρες τεστ στις ελληνικές τράπεζες. Ο ΥΠΟΙΚ κάλεσε το Ταμείο να αποφασίσει έως το τέλος του χρόνου αν θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα ή όχι. "Έχω πει πολλές φορές ότι μπορούμε να δουλέψουμε με το ΔΝΤ μέσα και με το ΔΝΤ έξω. Αυτό που δεν γίνεται είναι να συνεχίσει επ' αόριστον με ένα πόδι μέσα και ένα πόδι έξω. Και άρα οφείλει έως τα Χριστούγεννα να πάρει τις τελικές του αποφάσεις" αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.