ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποστάσεις Κομισιόν από τον Μοσκοβισί για το ελληνικό πρόγραμμα

14:55 - 04 Σεπ 2017 | Οικονομία
Αποστάσεις Κομισιόν από τον Μοσκοβισί για το ελληνικό πρόγραμμα
Η δήλωση του Πιερ Μοσκοβισί ότι ο τρόπος που επιβλήθηκε η δημοσιονομική προσαρμογή στην Ελλάδα αποτελεί ένα «σκάνδαλο» για τις δημοκρατικές διαδικασίες της ΕΕ, χτύπησε άσχημα εντός της Κομισιόν.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, έδωσε μάλιστα διαβεβαιώσεις για την ισότιμη και δίκαιη κατανομή του βάρους του ελληνικού προγράμματος.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Πιερ Μοσκοβισί σημείωσε ακόμα: «Επειδή ο πρόεδρος Γιούνκερ ήθελε να κατανεμηθεί ισότιμα το βάρος του προγράμματος, προχωρήσαμε στην αξιολόγηση του κοινωνικού αντικτύπου του τρίτου πακέτου βοήθειας, πριν την οριστικοποίησή του, τον Αύγουστο του 2015» ανέφερε, αναλυτικά, ο κ. Σχοινάς.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, η Επιτροπή ζήτησε μια ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να διατυπώσει συστάσεις, υπό το πρίσμα των βέλτιστων ευρωπαϊκών και διεθνών πρακτικών» εξήγησε, παράλληλα.

Υπενθύμισε, τέλος, ότι τόσο ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις όσο και ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, έχουν εμφανιστεί επανειλημμένα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να ενημερώσουν τους ευρωβουλευτές σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.