ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσακαλώτος: Η Siemens θα μείνει στην Ελλάδα

22:03 - 11 Σεπ 2017 | Οικονομία
Τσακαλώτος: Η Siemens θα μείνει στην Ελλάδα
Η Siemens έχει τηρήσει όλους τους όρους του εξωδικαστικού συμβιβασμού που συμφώνησε με το ελληνικό Δημόσιο, είπε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Γιώργου Αμυρά του Ποταμιού.

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι η Siemens έχει διαγράψει το ποσό των 80 εκατ. ευρώ που ήταν εισπρακτέες απαιτήσεις από φορείς του ελληνικού Δημοσίου, ενώ αντιστοίχως προχώρησε στην απόδοση του ποσού των 90 εκατ. ευρώ για υποστήριξη φορέων του ελληνικού Δημοσίου. 

Ακόμη, ανέφερε ότι, με βάση τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, η εταιρεία έχει δεσμευτεί ότι θα μείνει στην Ελλάδα και ότι θα κάνει επενδύσεις και θα αυξήσει τις θέσεις εργασίας.

Μετά τις αναφορές Τσακαλώτου, ο Γιώργος Αμυράς, ενθυμούμενος παλαιότερη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα, όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προς τον Γιάννη Στουρνάρα, ρώτησε τον κ. Τσακαλώτο εάν φοβάται μήπως βρεθεί κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος και απιστία, επειδή υπηρέτησε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens.

Ο κ. Τσακαλώτος απάντησε: «Αν μου συμβεί οποιαδήποτε δικαστική εμπλοκή, θα έχω συνήγορό μου και δικηγόρο μου τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, ο οποίος θα με υποστηρίξει και σε περίπτωση μήνυσης και σε περίπτωση αγωγής από οποιονδήποτε κι αν αυτές προέρχονται».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.