ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πηγές ΥΠΟΙΚ:Θα δώσουμε μέρισμα, αλλά δεν θα πάει στις συντάξεις

15:04 - 13 Σεπ 2017 | Οικονομία
Πηγές ΥΠΟΙΚ:Θα δώσουμε μέρισμα, αλλά δεν θα πάει στις συντάξεις
Κατά την ενημέρωση δημοσιογράφων από αξιωματούχο του ΥΠΟΙΚ προέκυψε θέμα σχετικά με το που θα πάει μέρος του πλεονάσματος που θα προκύψει στο τέλος της χρονιάς. Κι αυτό γιατί δεν επιβεβαιώθηκε η εξαγγελία του Πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ πως θα υπάρξει μέρισμα προς τους κοινωνικά αδύναμους, με τον τρόπο που συνέβη και πέρυσι.

Ως γνωστόν, η κυβέρνηση είχε μοιράσει μέρος του πλεονάσματος ως 13η σύνταξη σε χαμηλοσυνταξιούχους, ωστόσο, από το ΥΠΟΙΚ σημειώνουν πως φέτος δεν αναμένεται να συμβεί το ίδιο.

«Εχουμε συμφωνήσει πως αυτή η υπέρβαση δεν θα πάει στις συντάξεις. Ισως πάει στο κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης ή σε αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών ή σε αναπτυξιακά προγράμματα», σημειώνουν συγκεκριμένα.

Ηδη έχει γίνει ένας σχεδιασμός κατανομής ανάλογα με το ύψος του μερίσματος, που μπορεί να είναι 300 ή 600 ή 900 εκατ. ευρώ ανάλογα με την πορεία του προϋπολογισμού.

Εύλογα λοιπόν προκύπτει το ερώτημα, αν υπάρχει διάσταση απόψεων ανάμεσα σε Μαξίμου και ΥΠΟΙΚ για το συγκεκριμένο ζήτημα. Και η αλήθεια είναι πως και πέρυσι είχε υπάρξει φημολογία πως δεν υπήρχε απόλυτη συμφωνία για την καταβολή της 13ης σύνταξης, ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Γιώργος Αλεξάκης-Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 15:10 - 13 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.