ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurogroup: «Καμπανάκια» για πλειστηριασμούς, Γεωργίου και... ΔΝΤ

12:41 - 15 Σεπ 2017 | Οικονομία
Eurogroup: «Καμπανάκια» για πλειστηριασμούς, Γεωργίου και... ΔΝΤ
"Στόχος μας είναι η ολοκλήρωση της γ` αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, να γίνει μέχρι το τέλος του 2017", τόνισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup, στο Ταλίν της Εσθονίας. «Ανησυχία» εκφράζεται από τους εκπροσώπους των θεσμών για την υπόθεση Γεωργίου, τους πλειστηριασμούς, τον εξωδικαστικό, αλλά και τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για τις ελληνικές τράπεζες.

Η αξιολόγηση και τα χρονοδιαγράμματα που θα ακολουθηθούν τέθηκαν επί τάπητος στη συνεδρίαση.

Οι τεχνικές ομάδες βρίσκονται ήδη στην Αθήνα και προετοιμάζουν το έδαφος, όπως σημείωσε και ο Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας πως είναι εφικτό οι διαδικασίες να προχωρήσουν και πριν από το τέλος του 2017, η τρίτη αξιολόγηση να έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Η Ελλάδα έκανε πολύ δρόμο και αυτό φάνηκε από την έξοδο από την διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος, τόνισε ακόμα ο επικεφαλής του Eurogroup.

Αναφορικά με το θέμα της ΕΛΣTΑΤ ξεκαθάρισε ότι εκφράστηκε από όλους «σοβαρή ανησυχία» για τις διώξεις κατά του Γεωργίου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σχολίασε ακόμη ότι στη συνεδρίαση συζητήθηκε η πορεία και η κατάσταση στην ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι η οικονομία συνεχίζει να ανακάμπτει.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισε, τέλος ότι δεν έγινε καμία συζήτηση για την Eldorado. 

Μοσκοβισί: Θα υπάρξουν προκλήσεις 

Ο Πιερ Μοσκοβισί εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος, ωστόσο, προειδοποίησε ότι "θα υπάρξουν προκλήσεις και θα απαιτηθεί δουλειά".

Επισήμανε ακόμα ότι η Ελλάδα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα για την επιστροφή στις αγορές, προσθέτοντας, όμως, πως πρέπει "να διασφαλίσουμε πως η εμπιστοσύνη των αγορών θα διατηρηθεί".

Κερέ: Να γίνουν λειτουργικοί οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Εκ μέρους της ΕΚΤ μίλησε μετά το Eurogroup ο Μπενουά Κερέ, ο οποίος τόνισε ότι έχει δει σημαντική βελτίωση στη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα και επισήμανε τη μεγάλη μείωση του ELA.

"Οι τράπεζες κάνουν προσπάθεια για να εφαρμόσουν τα σχέδιά τους για τη μείωση των NPLs", δήλωσε ακόμα ο Κερέ, που σημείωσε όμως πως είναι σημαντικό να γίνει πλήρως λειτουργικοί οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Μόνο ένας θεσμός μπορεί να απαντήσει στο θέμα της ανάγκης για έλεγχο ποιότητας ενεργητικού (AQR) και αυτός είναι ο επόπτης, o SSM, ξεκαθάρισε ο Μπερνουά Κερέ απαντώντας σε ερώτηση για τις πιέσεις που ασκεί στο θέμα το ΔΝΤ.

Ο Κ. Κερέ ζήτησε επίσης να γίνει ευρεία χρήση του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:35 - 15 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.