ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρέγκλινγκ: To Grexit θα ήταν σίγουρο, χωρίς ESM

14:00 - 18 Σεπ 2017 | Οικονομία
Ρέγκλινγκ: To Grexit θα ήταν σίγουρο, χωρίς ESM
Βέβαιη θα ήταν η έξοδος από το ευρώ για χώρες όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία χωρίς την αρωγή του ESM, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Eυρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Σε συνέντευξή του στην εσθονική οικονομική εφημερίδα «Äripäev», ο κ. Ρέγκλινγκ αναφέρει χαρακτηριστικά  ότι οι εν λόγω χώρες θα είχαν εγκαταλείψει το ευρώ. Ενώ προσθέτει ότι ο ESM αποτελεί μια καλή επένδυση για τα μέλη της ζώνης του ευρώ. «Όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης επωφελούνται από το ευρώ και τη σταθερότητά του».

Ο επικεφαλής του Eυρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ανέφερε ότι γνωρίζουμε ότι η επόμενη κρίση θα συμβεί τελικά, αλλά, όπως είπε «είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι σήμερα από ό, τι πριν από 8-9 χρόνια».

Τόνισε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η τραπεζική ένωση, ενώ σημείωσε ότι είναι σημαντικό ερώτημα το εάν χρειάζεται η Ευρώπη ένα κοινό προϋπολογισμό, την δημιουργία ενός υπουργού ποινικών υποθέσεων και την εξέλιξη του ESM σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.

Κλείνοντας  ο  επικεφαλής του Eυρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας δήλωσε ότι «Νομίζω ότι είναι πιο σημαντικό να συμφωνήσουμε πρώτα στην ουσία και στη συνέχεια να σκεφτούμε τα θεσμικά όργανα».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:04 - 18 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.