ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντάισελμπλουμ: Ιδανικό σενάριο το κλείσιμο της αξιολόγησης εντός 2017

12:53 - 22 Σεπ 2017 | Οικονομία
Ντάισελμπλουμ: Ιδανικό σενάριο το κλείσιμο της αξιολόγησης εντός 2017
Στόχος είναι η τρίτη αξιολόγηση να ολοκλληρωθεί έως τα τέλη του 2017, σημειώνει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στην επιστολή του προς τους ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης, με την οποία συνοψίζει τα αποτελέσματα του τελευταίου Eurogroup.

Ο επικεφαλής του Eurogroup αναφέρει ακόμα ότι στην τελευταία συνεδρίαση οι θεσμοί και οι ελληνικές αρχές ενημέρωσαν το όργανο για την κατάσταση στην Ελλάδα και τον σχεδιασμό για την τρίτη αξιολόγηση. "Καλοσωρίστηκαν οι αναφορές από τους Θεσμούς ότι τα τεχνικά κλιμάκια έχουν ήδη αρχίσει την συλλογή στοιχείων στην Αθήνα", σημειώνει.

«Συμπεράναμε», αναφέρει «ότι η τρίτη αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν, και στο ιδανικό σενάριο ως τα τέλη της χρονιάς». 

Η αναφορά αυτή προφανώς και αφήνει διάπλατα ανοιχτό το ενδεχόμενο, η αξιολόγηση να τραβήξει κάποιο διάστημα παραπάνω.

Στην επιστολή γίνεται αναφορά και στην υπόθεση Γεωργίου όπου σημειώνεται πως αυτή είναι «επιζήμια για την φήμη των ελληνικών στατιστικών και την εμπιστοσύνη στους ελληνικούς θεσμούς γενικότερα. Θα συνεχίσουμε αναφέρει να παρακολουθούμε στενά της υπόθεση.

Θυμίζουμε πως ο Γερούν Ντάισελμπλουμ  αναμένεται στην Αθήνα τη Δευτέρα για να μετάσχει σε συνέδριο, αλλά και για επαφές με την ελληνική κυβέρνηση και τον ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.