ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσακαλώτος: Δεν θα χρειαστεί μεγαλύτερη εποπτεία από αυτή του SSM

21:45 - 27 Σεπ 2017 | Οικονομία
Τσακαλώτος: Δεν θα χρειαστεί μεγαλύτερη εποπτεία από αυτή του SSM
Δεν θα χρειαστεί μεγαλύτερη εποπτεία από αυτή που προβλέπει ο SSM για τις ελληνικές τράπεζες, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ant1 ο υπουργός ερωτηθείς για τις πιέσεις του ΔΝΤ χαρακτηριστικά αναφέρει πως «μέχρι την Παρασκευή θα ξέρουμε». Παράλληλα, προσθέτει ότι το ΔΝΤ θα επικοινωνήσει τη θέση του για τις ελληνικές τράπεζες, μετά και τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι για επιτάχυνση των stress test.

Ο κ. Τσακαλώτος συνεχίζει λέγοντας “Δεν αλλάζει κάτι στο χρονοδιάγραμμα των stress tests, θα σπρώξουν τον SSM να βγάλει τα αποτελέσματα πριν το καλοκαίρι, για να ξέρουμε την κατάσταση πριν βγούμε από το πρόγραμμα. Δεν θα χρειαστεί μεγαλύτερη εποπτεία στις τράπεζες”.

Υπογράμμισε δε πως η κατάσταση των τραπεζών είναι θετική και αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση. Σε ό,τι αφορά την κατάσταση της οικονομίας, ο υπουργός οικονομικών εκτιμά ότι η ανάπτυξη φέτος θα αγγίξει το 2% ενώ του χρόνου θα είναι πολύ μεγαλύτερη.

Για τους δημοσιονομικούς στόχους ο κ. Τσακαλώτος προβλέπει ότι φέτος θα υπάρξει υπεραπόδοση και αναμένεται να εξετασθεί πού θα μοιρασθεί. Ταυτόχρονα, εκτιμά ότι ο στόχος του 3,5% πρωτογενούς πλεονάσματος θα είναι εφικτός το 2018.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών και την επικείμενη μετακίνηση του κ. Σόιμπλε από τη θέση του υπουργού οικονομικών της Γερμανίας ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε  “το όραμα του Σόιμπλε για την Ευρώπη δεν περπατάει. Ξέρουμε ποιος είναι ο κ. Σόιμπλε με τα καλά του και τα κακά του. Υπήρξε περίοδος που ήταν υπέρ της εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ όμως τώρα δεν έχει αυτή την άποψη. Ο κ Σόιμπλε ήταν ευρωπαϊστής, όχι (με τον ίδιο τρόπο) όπως εγώ”.

Κλείνοντας, ερωτηθείς για το όραμα του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν για την Ευρώπη λέει “Οι αλλαγές που θέλει να φέρει στην Ευρώπη ο κ. Μακρόν και ακολουθεί η κ. Μέρκελ είναι σε διαφορετικό κλίμα”. Ωστόσο ο κ. Τσακαλώτος ααπέφυγε να τοποθετηθεί για τις απόψεις του φερόμενου ως νέου υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας του προέδρου του κόμματος των Φιλελευθέρων Δημοκρατών κ.Λίτνερ.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 21:51 - 27 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.