ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταϊκούρας: «Στραγγαλίζεται» η οικονομική ελευθερία στην Ελλάδα

18:30 - 30 Σεπ 2017 | Οικονομία
Σταϊκούρας: «Στραγγαλίζεται» η οικονομική ελευθερία στην Ελλάδα
Η οικονομική ελευθερία στην Ελλάδα «στραγγαλίζεται», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο τομεάρχης οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή την παγκόσμια μελέτη για την οικονομική ελευθερία, όπου η χώρα μας κατρακύλησε στην 116η θέση σε σύνολο 159 χωρών, υποχωρώντας κατά 27 θέσεις από το 2014.

Ο κ. Σταϊκούρας δηλώνει, επίσης, ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κάνει ό,τι μπορεί για να αποκόψει την Ελλάδα από τις ανεπτυγμένες χώρες, αναφέροντας ότι οι πολίτες ζητούν πολιτική αλλαγή για να σταματήσει αυτός ο κατήφορος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Σταϊκούρα έχει ως εξής:

«Ένας ακόμη δείκτης, μετά από αυτόν για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, επιβεβαιώνει ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κάνει ότι μπορεί για να αποκόψει την Ελλάδα από τις ανεπτυγμένες Ευρωπαϊκές και όχι μόνο χώρες.

Συγκεκριμένα, σε μελέτη για την οικονομική ελευθερία σε παγκόσμιο επίπεδο, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 116η θέση ανάμεσα σε 159 χώρες, υποχωρώντας κατά 27 θέσεις από το 2014.

Και αυτό, εξαιτίας της διόγκωσης του Κράτους, της διαμόρφωσης ενός πιο ασφυκτικού ρυθμιστικού πλαισίου για την επιχειρηματικότητα, της μεγαλύτερης φορολογικής επιβάρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων και της επιβολής κεφαλαιακών περιορισμών.

Η οικονομική ελευθερία «στραγγαλίζεται», η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας υποχωρεί, ο ιδιωτικός τομέα «ασφυκτιά», το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών συρρικνώνεται.

Οι πολίτες ζητούν πολιτική αλλαγή για να σταματήσει αυτός ο κατήφορος».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.