ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντομπρόβσκις: Ιδανικό σενάριο να κλείσει εντός 2017 η αξιολόγηση

14:43 - 05 Οκτ 2017 | Οικονομία
Ντομπρόβσκις: Ιδανικό σενάριο να κλείσει εντός 2017 η αξιολόγηση
Το ιδανικό σενάριο θα ήταν η Ελλάδα να ολοκληρώσει την τρίτη αξιολόγηση έως το τέλος του έτους, δήλωσε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Ο κ. Ντομπρόβσκις σημείωσε ωστόσο ότι αυτό που έχει σημασία δεν είναι τόσο οι προθεσμίες όσο η ουσία.

«Δίνουμε έμφαση στην αρχή ότι η ουσία είναι πιο σημαντική από τις προθεσμίες. Αυτό που έχει σημασία είναι να ικανοποιηθούν όλες οι προϋποθέσεις που συνδέονται με την τρίτη αξιολόγηση, όσον αφορά τόσο τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις όσο και τον προϋπολογισμό του 2018, αλλά και την επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ», ανέφερε και προσέθεσε:

«Οι προετοιμασίες για την τρίτη αξιολόγηση έχουν ήδη ξεκινήσει και πιστεύουμε ακόμα ότι το ιδανικό θα ήταν η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους».

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής πρόσθεσε ακόμαότι είναι σημαντικό να εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, τα οποία είναι ένας κατάλογος κυρίως εφαρμογής μεταρρυθμίσεων που έχουν ήδη νομοθετηθεί. Ζήτησε ακόμα να υπάρξει σαφήνεια στους προϋπολογισμούς των επόμενων ετών, ούτως ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.