ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι τελευταίες εμφανίσεις του Σόιμπλε σε Eurogroup και Ecofin

14:29 - 06 Οκτ 2017 | Οικονομία
Οι τελευταίες εμφανίσεις του Σόιμπλε σε Eurogroup και Ecofin
Τις τελευταίες του... εμφανίσεις σε Eurogroup και Ecofin θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος όπως όλα δείχνουν αποχωρεί από το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας και οδεύει στην προεδρία του Κοινοβουλίου.

«Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι ο υπουργός Οικονομικών είναι υπουργός Οικονομικών και ως υπουργός Οικονομικών θα λάβει μέρος στο Eurogroup και στο Ecofin», απάντησε ο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Ντένις Κόλμπεργκ, σε ερωτήσεις σχετικά με το μέχρι πότε ο κ. Σόιμπλε θα ασκεί τα καθήκοντά του και πότε θα αναλάβει ως μεταβατικός υπουργός Οικονομικών ο επιτελάρχης της Καγκελαρίας Πέτερ Αλτμάιερ.

Πρόκειται ασφαλώς για μία σημαντική στιγμή που σηματοδοτεί το τέλος εποχής, ενός ανθρώπου ιδιαίτερα ισχυρού που επηρέασε όσο κανείς άλλος τις εξελίξεις στην ευρωζώνη τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Ο κ. Σόιμπλε συνέδεσε παράλληλα το όνομά του άμεσα με την ελληνική κρίση και αξίζει αναφοράς το γεγονός ότι στο τελευταίο Eurogroup που θα λάβει μέρος, η Ελλάδα βρίσκεται εκτός ατζέντας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.