ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντάισελμπλουμ: Οι γερμανικές εκλογές δεν αλλάζουν το ελληνικό πρόγραμμα

16:58 - 09 Οκτ 2017 | Οικονομία
Ντάισελμπλουμ: Οι γερμανικές εκλογές δεν αλλάζουν το ελληνικό πρόγραμμα
Η αποχώρηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και το ενδεχόμενο αλλαγής στάσης της γερμανικής πλευράς προς την Ελλάδα, αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στο περιθώριο της συνεδρίασης του Eurogroup, παρότι σε αυτή, η χώρα μας ήταν εκτός επίσημης ατζέντας.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση ρωτήθηκε για το αν πιστεύει πως η γερμανική στάση έναντι της Ελλάδας μπορεί να αλλάξει μετά τις νέες ισορροπίες που διαμορφώθηκαν από το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερμανία.

Ο επικεφαλής του Eurogroup εμφανίστηκε κατηγορηματικός: Το ελληνικό πρόγραμμα θα λήξει, όπως είναι προγραμματισμένο, τον Αύγουστο του 2018.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι το καλοκαίρι του 2015 υπήρξε μια στέρεη συμφωνία που αφορά το τρίτο πρόγραμμα και την ολοκλήρωσή του έως τον Αύγουστο του 2018. "Ανεξάρτητες εκλογές σε ανεξάρτητα κράτη δεν μπορούν να αλλάξουν το πρόγραμμα", σημείωσε για να προσθέσει: "Πρόκειται για μια συμφωνία μεταξύ όλων των κρατών μελών της Ευρωζώνης, ακόμη και αν οι κυβερνήσεις αλλάζουν".

Ερωτηθείς αν θα ολοκληρώσει τη θητεία του στην προεδρία του Eurogroup, απάντησε ότι αυτός είναι ο σκοπός του, ωστόσο είπε ότι θα μιλήσει πιο ανοικτά μετά τη συνεδρίαση, αφού πρώτα ενημερώσει τους ομολόγους του για το τι συμβαίνει στην Ολλανδία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.