ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπουργοί προς αναζήτηση επενδύσεων στις ΗΠΑ

09:12 - 12 Οκτ 2017 | Οικονομία
Υπουργοί προς αναζήτηση επενδύσεων στις ΗΠΑ
Η προσέλκυση επενδύσεων στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού, της αγοράς ακινήτων και των ψηφιακών τεχνολογιών είναι από τους βασικούς στόχους της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ. Γι΄αυτό θα συνοδεύεται από στελέχη από το οικονομικό επιτελείο ώστε στο περιθώριο των συναντήσεων του Πρωθυπουργού, οι Έλληνες υπουργοί να πραγματοποιήσουν επαφές με υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων τραπεζών και μεγάλων επενδυτικών funds.

‘Ήδη, έχει προγραμματιστεί κυβερνητικά στελέχη, την Παρασκευή  13 Οκτωβρίου,  να παρουσιάσουν την πορεία της Ελληνικής οικονομίας σε εκδήλωση της JPMorgan, με ακροατήριο 600 επενδυτές, funds και τραπεζίτες. Έτσι ο υπουργός Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος  αναμένεται να αναφερθεί στο χρέος και την  πορεία υλοποίησης προγράμματος προσαρμογής, αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης θα παρουσιάσει το  αναπτυξιακό σχέδιο της χωράς και τις πρωτοβουλίες της ελληνικής  κυβέρνησης για προσέλκυση επενδύσεων. Και οι δύο υπουργοί στοχεύουν, σύμφωνα με πληροφορίες, να δώσουν έμφαση στην πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στη χώρα, τη βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος, αλλά και τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα.

Παράλληλα αναμένεται οι υπουργοί να κάνουν επαφές εν όψει νέων εκδόσεων χρέους αλλά και προσπάθειας στήριξης επενδυτικών πρωτοβουλιών με τους κολοσσούς Deutche Bank, Black Rock, (με την οποία υπάρχει η γνωστή εκκρεμότητα με την επένδυση στον Κηφισό),  Bank of America, Merill Lynch και βέβαια ο παραδοσιακός συνεργάτης της χώρας σε θέματα εκδόσεων χρέους η  JP Morgan. 

Επιπλέον αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση και με στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας εν όψει τη δημοσίευσης της έκθεσης  «Doing Business». Πρόκειται για την αξιολόγηση που κάνει η World Bankαναφορικά με τις διευκολύνσεις και τα εμπόδια  στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στις χώρες που συμμετέχουν . Η μελέτη αυτή αφορά σε 180 χώρες. Σύμφωνα με την τελευταία  κατάταξη Doing Business 2017 η Ελλάδα  βρέθηκε στην 61η θέση.

Γιώργος Αλεξάκης

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.