ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζανακόπουλος: Σε συνεννόηση με τους εταίρους το μέρισμα

11:25 - 18 Οκτ 2017 | Οικονομία
Τζανακόπουλος: Σε συνεννόηση με τους εταίρους το μέρισμα
Η συζήτηση για το κοινωνικό μέρισμα θα γίνει στα τέλη Νοεμβρίου-αρχές Δεκεμβρίου, σε συμφωνία με τους εταίρους, δήλωσε ο Δ.Τζανακοπουλος, διαψεύδοντας ότι υπήρξε επίσημη όχληση από τις Βρυξέλλες για την εξαγγελία Βερναρδάκη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε επωφελή τη συμφωνία για τα F-16.

Η συζήτηση για το κοινωνικό μέρισμα θα γίνει όταν κατά τα τέλη Νοεμβρίου-αρχές Δεκεμβρίου θα έχουμε τα σαφή και συγκεκριμένα στοιχεία για την υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακοπουλος, διαψεύδοντας παράλληλα ότι υπήρξε επίσημη όχληση από τις Βρυξέλλες για την εξαγγελία Βερναρδάκη ότι θα δοθεί μέρισμα περίπου 1.000 ευρώ σε ένα εκατομμύριο πολίτες.
Μιλώντας στον Real fm, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι «οι επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης είναι δεδομένες, ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017 θα επιτευχθεί και με το παραπάνω και από εκεί και πέρα το τι θα γίνει με το πλεόνασμα, θα το συνεννοηθούμε και θα το συμφωνήσουμε με τους εταίρους μας, για να προχωρήσουμε στις αναγκαίες παρεμβάσεις».
Συμπλήρωσε πως «υπάρχουν σκέψεις, επεξεργασίες, συγκεκριμένοι προσανατολισμοί, δηλαδή η ενίσχυση των φτωχότερων και πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων και νομίζω σε αυτό το πλαίσιο έγινε η δήλωση του κ. Βερναρδάκη».

«Επωφελής η συμφωνία για τα F-16»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι υπάρχει συμφωνία για αναβάθμιση των F-16 συνολικού ύψους 2,4 δισ. χαρακτηρίζοντάς την επωφελή για την Ελλάδα και αναγκαία για να μην απαξιωθεί ο υφιστάμενος στόλος.
Συγκεκριμένα ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε: «Η συμφωνία για την αναβάθμιση των F-16, στην οποία χαίρομαι που επιμένουν όλοι τόσο πολύ, αποτελεί καταρχήν μία αναγκαία συμφωνία για να μην απαξιωθεί ένας πολύ μεγάλος στόλος αεροπλάνων για τον οποίο Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ με τις συμφωνίες που έκλειναν όλες τις προηγούμενες δεκαετίες έχουν δαπανήσει δεκάδες δισ. ευρώ.
» Σε ό,τι αφορά το κόστος αυτής της αναβάθμισης, σε ότι αφορά τον ελληνικό προϋπολογισμό θα είναι ύψους 1,1 δισ., το σύνολο βεβαίως της συμφωνίας είναι 2,4 δισ. αλλά αυτά δεν επιβαρύνουν τον ελληνικό προϋπολογισμό, είναι το σύνολο του προϋπολογισμού του έργου. Το 1,1 δισ. θα επιβαρύνει τον ελληνικό προϋπολογισμό σε ένα βάθος 10ετίας, 15ετίας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.