ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπαδημητρίου: Αυξάνεται το επενδυτικό ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ

20:48 - 21 Οκτ 2017 | Οικονομία
Παπαδημητρίου: Αυξάνεται το επενδυτικό ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ
Αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον διαπίστωσε ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, κατά το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ, όπου συνόδευσε τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Παπαδημητρίου σημειώνει πως υπάρχουν συγκεκριμένα επιχειρηματικά πρότζεκτ και τομείς ενδιαφέροντος των Αμερικανών επενδυτών.

"Όταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ λέει στην επίσημη ανακοίνωσή του στον Τύπο ότι η Ελλάδα έχει μπει στη φάση της ανάπτυξης και η Αμερική θα τη στηρίξει" είναι προφανές ότι το ενδιαφέρον αναβαθμίστηκε.

Σημειώνει ακόμα το γεγονός ότι αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μόνιμη ομάδα εργασίας μεταξύ των δύο υπουργών Οικονομίας, ΗΠΑ και Ελλάδας.

Εστιάζοντας στο επενδυτικό ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ, ανεφέρει πως αποδείχτηκε ότι σταθερά αυξάνει, όπως προκύπτει από τις συναντήσεις με επιχειρηματίες και funds σε Ουάσιγκτον, Σικάγο και Νέα Υόρκη. Εκφράζει μάλιστα την πεποίθηση πως στις ΗΠΑ έχουν καταλάβει πως υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για επενδυτικά σχέδια στην Ελλάδα και παρατηρεί πως αυτό «που βλέπουμε τώρα είναι κάτι διαφορετικό, επειδή υπάρχει και αυτή η παρότρυνση από τον Λευκό Οίκο και οι επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται ότι έχει αναβαθμιστεί η συμμαχία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.