ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεσμοί: Πρεσάρουν για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

09:10 - 23 Οκτ 2017 | Οικονομία
Θεσμοί: Πρεσάρουν για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς
Η πορεία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αναμένεται να βρεθεί τις επόμενες μέρες στο επίκεντρο των συναντήσεων μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και των θεσμών καθώς άπτεται της διαδικασίας αναδιάρθρωσης των «κόκκινων χαρτοφυλακίων» των τραπεζών.

Ήδη καταγράφονται σημαντικές καθυστερήσεις με την ημερομηνία έναρξης της όλης διαδικασίας να έχει τοποθετηθεί στις 29 Νοέμβριου. Ήδη έχουν γίνει επαφές μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων και των εμπλεκομένων (τραπεζών, κυβέρνησης) σε μια προσπάθεια να ξεπεραστούν προβλήματα και να επισπευστούν οι διαδικασίες.

Σημειώνεται ότι το θέμα είναι ψηλά στην ατζέντα, ειδικά για το ΔΝΤ, που έχει ασκήσει έντονη κριτική για τη οικονομική κατάσταση των τραπεζών. Ειδικά για το Ταμείο ένα δεν προχωρήσει η διαδικασία θα δοθεί ένα σήμα ότι επιβραβεύονται οι στρατηγικοί κακοπληρωτές που αφορούν το 20%-25% των κόκκινων δανείων.

Τις επόμενες μέρες συνεπώς οι  πιέσεις από το κουαρτέτο συνολικά για την άμεση έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών  αναμένεται να είναι έντονη με κεντρικό επιχείρημα την τήρηση των στόχων για την απομείωση των κόκκινων δανείων.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 08:58 - 23 Οκτ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.