ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ESM: «Πράσινο φως» για την εκταμίευση των 800 εκατ.

21:42 - 26 Οκτ 2017 | Οικονομία
ESM: «Πράσινο φως» για την εκταμίευση των 800 εκατ.
Το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) ενέκρινε την αποδέσμευση ποσού 800 εκατ. ευρώ για την εκταμίευσή του προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ESM, η δόση θα εκταμιευτεί σε έναν ειδικό λογαριασμό για την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η απελευθέρωση των πόρων αποφασίστηκε μετά την θετική αξιολόγηση των θεσμών σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειώσει η ελληνική κυβέρνηση στην εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. 

Σε δήλωσή του, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ ανέφερε πως είναι ικανοποιημένος «για τη συνεχιζόμενη δέσμευση της κυβέρνησης να ξεκαθαρίσει το ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών».

«Η μείωση του ποσού των ληξιπρόθεσμων του Δημοσίου προς ιδιώτες τους τελευταίους μήνες, καταδεικνύει πως η Ελλάδα υπερέβη τον στόχο που είχε τεθεί στο πρόγραμμα, κάτι που θα έχει θετικό αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας», τόνισε, προσθέτοντας ότι ελπίζει «να συνεχιστεί η καλή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, ώστε η τρίτη αναθεώρηση του προγράμματος ESM να ολοκληρωθεί εγκαίρως».

Με τη σειρά του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικά Θέματα, Πιέρ Μοσκοβισί χαιρέτισε την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα. «€800 εκατ. για την Ελλάδα μετά τα €7,7 δισ. του Ιουνίου. Τηρούνται οι αμοιβαίες δεσμεύσεις. Ας προχωρήσουμε προς την ολοκλήρωση του προγράμματος το καλοκαίρι 2018», έγραψε στο Twitter.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:17 - 26 Οκτ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.