ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρυξέλλες: Εφικτή συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο έως τέλος του έτους

19:05 - 31 Οκτ 2017 | Οικονομία
Βρυξέλλες: Εφικτή συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο έως τέλος του έτους
Αν και τα προαπαιτούμενα που εκκρεμούν είναι πολλά, Ευρωπαίος αξιωματούχος εκτίμησε την Τρίτη πως ο στόχος της συμφωνίας με την Ελλάδα -τουλάχιστον σε τεχνικό επίπεδο- μέχρι το τέλος του έτους, παραμένει εφικτός.

"Μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (Staff level agreement) για την τρίτη αξιολόγηση μπορεί να επιτευχθεί πριν από τέλος του χρόνου", τόνισε ο αξιωματούχος από τις Βρυξέλλες, κατά την ενημέρωση του Τύπου ενόψει του Eurogroup της 6ης Νοεμβρίου.

Ανέφερε ακόμα ότι οι θεσμοί θα ενημερώσουν τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης για την πρόοδο που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της αποστολής στην Αθήνα, την περασμένη εβδομάδα.

«Οι εισηγήσεις είναι ενθαρρυντικές και το πνεύμα εργασίας θετικό» υπογράμμισε ο εν λόγω αξιωματούχος, προσθέτοντας ωστόσο, ότι οι ελληνικές αρχές έχουν ακόμα ένα "τεράστιο όγκο δουλειάς" να ολοκληρώσουν.

Ερωτηθείς εάν είναι δυνατό να υπάρξει συμφωνία πριν από το Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου σημείωσε ότι αν και είναι νωρίς ακόμα για να πει κανείς, «τεχνικά» είναι εφικτό.

Τέλος, ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι στη συνεδρίαση της Δευτέρας ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ θα καθορίσει τις λεπτομέρειες για τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου, η οποία θα λάβει χώρα στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου. Η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων θα ξεκινήσει στα μέσα Νοεμβρίου, ενώ ο νέος πρόεδρος θα αναλάβει καθήκοντα στα μέσα Ιανουαρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.