ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΝΤ: Μεταρρύθμιση «κλειδί» οι πλειστηριασμοί-Ίδιο... τροπάρι για χρέος

18:49 - 09 Νοε 2017 | Οικονομία
ΔΝΤ: Μεταρρύθμιση «κλειδί» οι πλειστηριασμοί-Ίδιο... τροπάρι για χρέος
Το ζήτημα των πλειστηριασμών είναι κομβικής σημασίας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, τόνισε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ, Ουίλιαμ Μάρεϊ, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. Για το θέμα του χρέους τόνισε πως το ΔΝΤ δεν έχει κάνει βήμα πίσω και πως εξαρτά τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα με μία βιώσιμη λύση.

"Ηπλήρης εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι κρίσιμη, είναι μια μεταρρύθμιση.. κλειδί" , είπε ο Μάρεϊ και πρόσθεσε πως σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις θα βοηθήσει τις ελληνικές τράπεζες στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Συνεπώς, σημείωσε "ενθαρρύνουμε τις αρχές στο να εφαρμόσουν το μέτρο το συντομότερο δυνατό».

Αναφορικά με το ζήτημα το χρέους ο κ. Μάρεϊ είπε με... νόημα πως αποτελεί αυτή την ώρα αντικείμενο συζήτησης μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων πιστωτών, οπότε "ρωτήστε εκείνους".

Υπενθύμισε, πάντως, πως η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.

Κληθείς να σχολιάσει τη συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για την αναβάθμιση των F-16, o Μurray απάντησε πως το ΔΝΤ παρακολουθεί συνεχώς τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας μας και δεν βλέπει να υπάρχει προς το παρόν κίνδυνος για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος.

«Δεν βλέπουμε ρίσκα για τους δημοσιονομικούς στόχους του προγράμματος και γι’ αυτό δεν ζητάμε επιπλέον μέτρα», σημείωσε κλείνοντας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.