ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ξαναχτύπησε» ο Kyle Bass:Με Μητσοτάκη θα επιστρέψουν 15δισ. στις τράπεζες

15:45 - 15 Νοε 2017 | Οικονομία
«Ξαναχτύπησε» ο Kyle Bass:Με Μητσοτάκη θα επιστρέψουν 15δισ. στις τράπεζες
Ο hedge fund manager, Kyle Bass, που από την αρχή της κρίσης επενδύει σε ελληνικές τραπεζικές μετοχές, πραγματοποίησε μία ακόμη δημόσια παρέμβαση, στην οποία εκτιμά πως η αλλαγή πολιτικής ηγεσίας στην Ελλάδα θα έχει θετικά αποτελέσματα.

Μιλώντας στο CNBC, ο Bass εκτίμησε ότι το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018 θα προκηρυχθούν εκλογές στην Ελλάδα και θα υπάρξει αλλαγή ηγεσίας. «Όταν συμβεί αυτό, θα υπάρξει μεγάλη κινητικότητα στο ελληνικό χρηματιστήριο.  Θα εισρεύσουν πολλά κεφάλαια καθώς οι επενδυτές αισθάνονται περισσότερο αισιόδοξοι με μια πιο μετριοπαθή κυβέρνηση", είπε.

Πρόσθεσε δε ακόμη πως κατά την εκτίμησή του "ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, του ελληνικού συντηρητικού κόμματος, θα είναι ο νέος πρωθυπουργός, που θα μεταρρυθμίσει την κουλτούρα και θα αναζωπυρώσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι περί τα 15 δισ. ευρώ θα επιστρέψουν στις ελληνικές τράπεζες αν εκλεγεί. Το χρηματιστήριο και η αγορά ομολόγων θα εκτιναχθούν επίσης μετά από τις εκλογές".

Θυμίζουμε πως πριν από περίπου ένα μήνα ο Bass είχε πει στο Bloomberg πως με το που προκηρυχθούν εκλογές στην Ελλάδα θα υπάρξει ράλι στα assets της χώρας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.