ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετικά λόγια Ντράγκι για την Ελλάδα-Αστερίσκος για τις καταθέσεις

18:37 - 20 Νοε 2017 | Οικονομία
Θετικά λόγια Ντράγκι για την Ελλάδα-Αστερίσκος για τις καταθέσεις
Θετικά λόγια για την ελληνική οικονομία και την κατάσταση των τραπεζών είχε να πει ο Μάριο Ντράγκι, μιλώντας τη Δευτέρα στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο επικεφαλής της ΕΚΤ υπογράμμισε, ωστόσο, πως η ανάκαμψη των καταθέσεων είναι κάτι σημαντικό για να σταθεροποιηθεί πλήρως το τραπεζικό σύστημα.

Η κατάσταση στην ελληνική οικονομία έχει βελτιωθεί ουσιαστικά σε ότι αφορά την πορεία του ΑΕΠ και την ανεργία και η συνέχιση της εφαρμογής των μέτρων που προβλέπονται στην τρίτη αξιολόγηση παράγουν καρπούς, δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι απαντώντας σε ερώτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη.

Σημείωσε πως η βελτίωση στην αγορά του ελληνικού χρέους με την πτώση των spread, όσο και η θετική ανταπόκριση των επενδυτών στο προτεινόμενο swap των ομολόγων, είναι σαφείς ενδείξεις για τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Σε ό,τι αφορά τις ελληνικές τράπεζες ο επικεφαλής της ΕΚΤ σημείωσε ότι ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας βρίσκεται στο 17,1%, ποσοστό που είναι αξιοσημείωτο επίπεδο. Από την πλευρά της χρηματοδότησης ωστόσο πρέπει να υπάρξει σταθεροποίηση καθώς οι καταθέσεις έχουν μεν σταθεροποιηθεί αλλά δεν έχουν ανακάμψει στα προηγούμενα, προ κρίσης, επίπεδα.

Στήριξη σε Στουρνάρα

Ο Μάριο Ντράγκι κλήθηκε να σχολιάσει και την εισαγγελική έρευνα σε βάρος του Γιάννη Στουρνάρα, τον οποίο και κάλυψε πλήρως. "Δεν έχω συγκεκριμένα σχόλια να κάνω για το θέμα αλλά ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ένα έμπιστο μέλος του Συμβουλίου της ΕΚΤ και έχει δουλέψει σκληρά για το καλό της Ελλάδας", ήταν ο σχόλιο του σε σχετική ερώτηση του Γιώργου Κύρτσου.

Σε δηλώσεις που έκανε για την ευρύτερη πορεία της οικονομίας της ευρωζώνης, ο επικεφαλής της ΕΚΤ τόνισε ότι η ανάκαμψη της ευρωζώνης συνεχίζεται, αλλά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να διατηρήσει την επεκτατική νομισματική πολιτική για να βοηθήσει τους μισθούς να κινηθούν υψηλότερα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.