ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι "βλέπει" ο προϋπολογισμός για το δημόσιο έλλειμμα του 2018

09:40 - 23 Νοε 2017 | Οικονομία
Τι "βλέπει" ο προϋπολογισμός για το δημόσιο έλλειμμα του 2018
Αυξημένο κατά 13.700 εκατ. ευρώ αναμένεται να είναι το δημόσιο έλλειμμα του χρόνου σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται στον προϋπολογισμό του 2018 που κατατέθηκε στη Βουλή.

Αναλυτικότερα το 2018 τα έξοδα της κυβέρνησης θα συνεχίσουν να υπερβαίνουν τα έσοδα σε ότι αφορά  τη λειτουργία της γενικής κυβέρνησης, η οποία περιλαμβάνει τους τομείς της κεντρικής διοίκησης, της τοπική αυτοδιοίκησης και των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης.

Παρατηρείται στα στοιχεία που δόθηκαν στο φως της δημοσιότητας, με την κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2018 στη Βουλή, ότι το χρέος της γενικής κυβέρνησης ως ποσοστό του ΑΕΠ αναμένεται να κινηθεί ανοδικά κατά 1,52%, ποσοστό που υποδεικνύει δύο τινά πως είτε το χρέος θα συνεχίσει να αυξάνεται είτε το ΑΕΠ της χώρας θα μειωθεί.

ksaer

Έχει τονιστεί ότι το μέτωπο του δημόσιου χρέους αποτελεί μια από τις βασικότερες προκλήσεις για την ελληνική οικονομία, καθώς πρέπει να επιταχυνθούν και να εντατικοποιηθούν ιδιαίτερα οι προσπάθειες με σκοπό ο λόγος του δημόσιου χρέους προς το ΑΕΠ να μην φτάσει σε μη βιώσιμα επίπεδα και έτσι η χώρα να επιστρέψει στο δρόμο της ανάκαμψης.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:14 - 23 Νοε 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.