ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επόμενο βήμα, τα μέτρα για τη διευθέτηση του χρέους

10:25 - 04 Δεκ 2017 | Οικονομία
Επόμενο βήμα, τα μέτρα για τη διευθέτηση του χρέους
Η συμφωνία που επιτεύχθηκε το Σάββατο μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, σε τεχνικό επίπεδο, ανοίγει τη συζήτηση για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους και το πακέτο μέτρων που θα ενεργοποιηθούν υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Όπως σημειώνει η Ναυτεμπορική, τη Δευτέρα, στις Βρυξέλλες έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση σε ανεπίσημο επίπεδο, και αναμένεται το θέμα να τεθεί επισήμως εφόσον στο Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου ανακοινωθεί η επίτευξη συμφωνίας για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και σε πολιτικό επίπεδο.

Ένα από τα σενάρια, αναφέρει η εφημερίδα, είναι η υιοθέτηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων να είναι σταδιακή και σε βάθος των επόμενων ετών.

Με βάση το συγκεκριμένο σενάριο, η υλοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων θα συνδεθεί με την υλοποίηση συγκεκριμένων υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα τόσο στο δημοσιονομικό κομμάτι (πρωτογενή πλεονάσματα), όσο και στις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες είτε έχουν ψηφιστεί είτε αναμένεται να ψηφιστούν.

Η συζήτηση για τα μέτρα διευθέτησης του ελληνικού χρέους δεν θα είναι εύκολη, καθώς υπάρχουν χώρες που έχουν εκφράσει την αμφιβολία τους για την αναγκαιότητά τους.

Εξάλλου, το ίδιο το Eurogroup έχει ενσωματώσει στην απόφαση του περασμένου Ιουνίου τη φράση «εάν χρειαστεί».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.