ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι εκτιμήσεις Ντομπρόβσκις για «καθαρή» έξοδο και χρέος

16:44 - 12 Δεκ 2017 | Οικονομία
Οι εκτιμήσεις Ντομπρόβσκις για «καθαρή» έξοδο και χρέος
Στο περιθώριο της Συνόδου για το Κλίμα, στο Παρίσι,ο Βάλντις Ντομπρόβσκις αναφέρθηκε στην πορεία του ελληνικού προγράμματος. Εκτίμησε πως η αξιολόγηση είναι εφικτό να ολοκληρωθεί σύντομα, ενώ έχουν ενδιαφέρον τα όσα είπε για το χρέος και την "καθαρή" έξοδο στις αγορές.

Αρχικά, τόνισε πως τα πράγματα με την Ελλάδα «βρίσκονται στο σωστό δρόμο» και ανέφερε ότι «η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα μπορούσε να ξεκινήσει πριν από το τέλος του προγράμματος».

Αντίθετα, όμως, σημείωσε πως το ζήτημα της "καθαρής" εξόδου στις αγορές, θα αποσαφηνιστεί μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης.

«Παρατηρούμε ισχυρή προσήλωση και μια πολύ εποικοδομητική στάση από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης, και στο πλαίσιο αυτό θα έλεγα ότι είναι πιθανό να ολοκληρώσουμε γρήγορα την τρίτη αξιολόγηση», ανέφερε επίσης, ενώ για το κατά πόσο είναι εφικτή η «καθαρή έξοδος» της Ελλάδας από το πρόγραμμα, το οποίο λήγει τον Αύγουστο του 2018, ο κ. Ντομπρόβσκις απάντησε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι θα ανοίξουν το θέμα αυτό μετά το πέρας της αξιολόγησης.

Όσον αφορά το πού βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι «πριν τη λήξη του προγράμματος θα ανοίξει η συζήτηση για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους σε βραχυπρόθεσμο και μεσο-μακροπρόθεσμο ορίζοντα».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:46 - 12 Δεκ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.