ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χουλιαράκης: Πρώτη φορά στην ιστορία, κυβέρνηση πιάνει τους στόχους της

20:08 - 13 Δεκ 2017 | Οικονομία
Χουλιαράκης: Πρώτη φορά στην ιστορία, κυβέρνηση πιάνει τους στόχους της
«Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της μεταπολίτευσης που οι προϋπολογισμοί πιάνουν τους στόχους», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, μιλώντας για το success story της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, όπως είπε σε μια σύντομη παρέμβαση στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2018: "είναι η πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας που και οι τρεις προϋπολογισμοί που έφερε η παρούσα κυβέρνηση έπιασαν το στόχο των πρωτογενών πλεονασμάτων".

Επιπλέον, επέμεινε πως η υπεραπόδοση του προϋπολογισμού της περασμένης χρονιάς δεν οφείλετε στην υπερφορολόγηση ενώ επανέλαβε ότι "δυστυχώς" τα φορολογικά έσοδα του 2017 ήταν κάτω από τον στόχο.

Η υπεραπόδοση οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στην υπεραπόδοση του ΕΦΚΑ, υποστήριξε εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων από τα έδρανα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

"Δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση του κ. Χουλιαράκη, ενός ανθρώπου που έχει υποσχεθεί τρεις φορές ανάπτυξη στους Έλληνες πολίτες και έκλεισε τους δύο πρώτους προϋπολογισμούς με ύφεση και ο τρίτος, ενώ προέβλεπε ανάπτυξη 2,8%, έκλεισε με 1,3%", απάντησε από τη ΝΔ, ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Ο κ. Βαρβιτσιώτης κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει ποιος φορέας της "απορρόφησε έστω κι ένα ευρώ το 2017", ενώ παρουσίασε στοιχεία της ΕΕ σύμφωνα με τα οποία δεν υπήρξε καθόλου απορρόφηση κοινοτικών πόρων από το ΕΣΠΑ το 2017.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:07 - 13 Δεκ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.