ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο...δρόμο για τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο-600 σελίδες με 50 προαπαιτούμενα

17:34 - 08 Ιαν 2018 | Οικονομία
Στο...δρόμο για τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο-600 σελίδες με 50 προαπαιτούμενα
Προ των πυλών της Βουλής βρίσκεται το πολυνομοσχέδιο με 50 προαπαιτούμενα στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης. Το πολυνομοσχέδιο σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές είναι τεράστιο σε όγκο (περίπου 600 σελίδες) και περιλαμβάνει κρίσιμες διατάξεις, που θα πρέπει να υλοποιηθούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο με την έκδοση υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει περίπου 50 από τα 60 προαπαιτούμενα που απομένει να υλοποιηθούν για να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση και εκτιμούν πως θα δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε στο Eurogroup της 22ης Ιανουαρίου να δοθεί η έγκριση για την ολοκλήρωση της γ' αξιολόγησης.

Εφόσον αυτός ο στόχος επιτευχθεί στη συνέχεια, στις αρχές Φεβρουαρίου, θα εκταμιευθεί η δόση από τον ESM, το ύψος της οποίας δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη.

Στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι αλλαγές στην προκήρυξη απεργιών από τα πρωτοβάθμια σωματεία, οι αλλαγές στο «επίδομα παιδιού», καθώς και φορολογικά ζητήματα.

Άγνωστο παραμένει ποιες θα είναι ακριβώς οι διατάξεις που θα αφορούν στους πλειστηριασμούς, που είναι και το μεγάλο αγκάθι που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση. Για το συγκεκριμένο ζήτημα δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξει τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς εντός της ημέρας, προκειμένου να "κλειδώσει" το πολυνομοσχέδιο και να κατατεθεί στη Βουλή απόψε το βράδυ, έστω και μετά τα μεσάνυχτα.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη θα συνεδριάσει το Euro Working Group, προκειμένου να εξεταστεί η πρόοδος στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.