ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζανακόπουλος: «Ανοιχτή» η επέκταση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη σε Δημόσιο-Ταμεία

15:52 - 09 Ιαν 2018 | Οικονομία
Τζανακόπουλος: «Ανοιχτή» η επέκταση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη σε Δημόσιο-Ταμεία
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο τι νέο φέρνει το πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή, υπογραμμίζοντας πως ακόμη δεν έχει υπάρξει συμφωνία σχετικά με το τι θα γίνει με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και το αν αυτοί θα επεκταθούν για χρέη προς το Δημόσιο και τα Ταμεία.

Το ελληνικό δημόσιο δεν υιοθέτησε ποτέ επιθετική τακτική για την είσπραξη των οφειλών προς αυτό, υποστήριξε o Δημήτρης Τζανακόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση και είπε πως ακόμα δεν έχει ληφθεί απόφαση για το αν οι πλειστηριασμοί θα επεκταθούν και για όσους έχουν χρέη προς το Δημόσιο και τα Ταμεία.

"Το Δημόσιο λειτουργεί με εξαιρετικά μεγάλη προσοχή και επιείκεια, προστατεύοντας κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί από την κρίση", σημείωσε ακόμα ο κ. Τζανακόπουλος.

«Η αλλαγή, εφόσον συμφωνηθεί γιατί δεν έχουμε καταλήξει πλήρως σε κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες με τους θεσμούς, δεν θα αποτελέσει και σήμα ότι αλλάζει κάτι σε σχέση με τη γενική πολιτική του Δημοσίου ως προς τη διαχείριση των οφειλών προς αυτό».

Τόνισε τέλος πως ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν η συγκεκριμένη ρύθμιση θα υπάρξει στο πολυνομοσχέδιο, υπογραμμίζοντας πως η σχετική συζήτηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Για το Σκοπιανό

Ο κ. Τζανακόπουλος απέφυγε να σχολιάσει δημοσιεύματα σχετικά με ονόματα που βρίσκονται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την ΠΓΔΜ και τόνισε:

 «Δεν θα μπω στην ονοματολογία. Η διαπραγμάτευση θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες. Μας ενδιαφέρει να προχωρήσουμε με συγκροτημένο και σοβαρό τρόπο για να λυθεί τους επόμενους μήνες ένα πρόβλημα που μας κληροδότησαν πολιτικές δυνάμεις που όταν έπρεπε να το λύσουν δεν το έκαναν. Στο πλαίσιο ενός εθνικιστικού παροξυσμού μιας νοοτροπίας που είχε καλλιεργηθεί από το τότε πολίτικο σύστημα».

Σε ερώτηση εάν είναι υπό συζήτηση ο γεωγραφικός προσδιορισμός ή προέλευση, απάντησε, «έχουμε διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι αυτό που προέχει είναι να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις. Η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένη θέση ως εθνικό κεκτημένο το 2008».

Για τη στάση Καμμένου είπε πως «έχει κάνει μια υπεύθυνη δήλωση ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα αν υπάρξει συναίνεση μεταξύ των κομμάτων. Η αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει να θυμάται  ότι δεν έχει και το καλύτερο παρελθόν. Η τότε μονοκομματική ΝΔ είχε εισέλθει με δυο προτάσεις του Μητσοτάκη και Σαμάρα».

«Αποδεκτό είναι ένα όνομα erga omnes. Οι τοποθετήσεις του  Ζαεφ διαμορφώνουν προϋποθέσεις για την επίλυση το, αποτέλεσμα δεν μπορεί κάνεις να το εξασφαλίσει. Υπαρχει παράθυρο επίλυσης», τόνισε ακόμα.

Για το ενδεχόμενο να υπάξριε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, είπε πως «ο πρωθυπουργός  έχει ζητήσει να εκφραστούν οι θέσεις τους. Εφόσον υπάρχουν εξελίξεις και θετικά βήματα προφανώς θα ενημερωθούν οι πολιτικοί αρχηγοί. Δεν μπορώ να προεξοφλήσω τη μορφή της ενημέρωσης. Βούληση της κυβέρνησης για την ευρύτερη κοινοβουλευτική συναίνεση».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.