ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσακαλώτος για πολυνομοσχέδιο: Βιαζόμαστε για το Eurogroup!

17:33 - 10 Ιαν 2018 | Οικονομία
Τσακαλώτος για πολυνομοσχέδιο: Βιαζόμαστε για το Eurogroup!
Την κυβερνητική επιλογή περί εισαγωγγής του πολυνομοσχεδίου ως επείγον, υπερασπίστηκε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια της έναρξης της συζήτησης στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

Θέλοντας μάλιστα να ενισχύσει τον συλλογισμό του, έκανε λόγο για ασφυκτικές ημερομηνίες (ότι πρέπει να έχει ψηφιστεί μέχρι το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου) και ότι ήταν τόσο πολλές οι διατάξεις που από θαύμα κατάφερε το υπουργείο να το καταθέσει χθες!

«Είναι απαξίωση του Κοινοβουλίου και της Δημοκρατίας αυτό που συμβαίνει σήμερα», υπογράμμισε ο εισηγητής της ΝΔ Χρήστος Δήμας και τόνισε ότι είναι ουσιαστικά αδύνατο να διαβαστούν οι 1.531 σελίδες του πολυνομοσχεδίου. Παράλληλα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ζήτησε την απόσυρση των ρυθμίσεων που δεν αποτελούν προαπαιτούμενα. «Δεν έχει μόνο προαπαιτούμενα. Η πολιτική επιλογή κυβέρνησης είναι να φέρει από αλλαγές που υπάρχουν στους κομμωτές και τις μανικιουρίστες μέχρι την απεργία».

«Μόνο ως κοροϊδία μπορεί να θεωρηθεί αυτή η διαδικασία κι όσον αφορά στον όγκο του νομοσχεδίου και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μπορεί συζητηθεί. Πρέπει να αποσυρθεί ολόκληρο. Είναι απαράδεκτο το πολυνομοσχέδιό σας και φυσικά η διάταξη που επιδιώκει να τσακίσει το δικαίωμα στην απεργία», υπερθεμάτισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ.

Ο κ. Τσακαλώτος έσπευσε να απαντήσει στη Νέα Δημοκρατία, υπενθυμίζοντας ότι ως κυβέρνηση επέλεγε τέτοιες διαδικασίες. «Κύριε Δήμα τον Νοέμβριο του 2012 το δικό σας πολυνομοσχέδιο ήρθε με ένα άρθρο, σε 2 μέρες συζήτηση και 5 μέρες μετά, με ΠΝΠ το αλλάξατε όλο. Λίγη μετριοφροσύνη και σοβαρότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Θυμηθείτε ποια ήταν η δική σας στάση ως αντιπολίτευση τότε, τι λέγατε και τι λέτε τώρα. Άρα όταν μιλάτε για μετριοπάθεια να κάνετε αυτοκριτική πρώτα», ανταπάντησε ο κ. Δήμας.

«Συνήγορο» στο πρόσωπο του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή βρήκε ο Ε. Τσακαλώτος. Συγκεκριμένα, ο κ. Κοντονής πήρε τον λόγο για να κατηγορήσει τη ΝΔ πως ως κυβέρνηση κατέθετε τα νομοσχέδια με τη διαδικασία όχι του επείγοντος αλλά του κατεπείγοντος. «Θα γίνουν όλες οι συνεδριάσεις κανονικά, απλώς η μία πιο κοντά στην άλλη. Θα δουλέψουμε απλώς πιο πολύ σε πολύ λιγότερες ημέρες. Άρα μη δημιουργείτε εντυπώσεις εκεί που δεν υπάρχουν», είπε κλείνοντας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.