ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπαίνει ή δεν μπαίνει το ΔΝΤ; Περιμένει το Eurogroup και...βλέπει

19:04 - 18 Ιαν 2018 | Οικονομία
Μπαίνει ή δεν μπαίνει το ΔΝΤ; Περιμένει το Eurogroup και...βλέπει
Την ώρα που διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι το ΔΝΤ αποφάσισε να μπει στο ελληνικό πρόγραμμα, από το Ταμείο δηλώνουν πως για την τελική τους απόφαση θα περιμένουν να δουν τι θα προκύψει από τη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα.

Ούτε επιβεβαιώνουν δηλαδή πως θα μπουν στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά ούτε και διαψεύδουν.

Σε ενημέρωση δημοσιογράφων από την Ουάσιγκτον ο διευθυντής επικοινωνίας του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις απάντησε χαρακτηριστικά σε σχετική ερώτηση:

"Περιμένουμε τις διατυπώσεις από το Eurogroup της 22ης Ιανουαρίου για να αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας για την Ελλάδα".

Ο κ. Ράις είπε ακόμα ότι το ΔΝΤ έχει από καιρό ζητήσει να εκπληρωσούν δύο σκέλη και αυτά δεν έχουν αλλάξει:

Το ένα είναι, όπως είπε, να συμμορφωθεί η Ελλάδα και να εφαρμόσει τους όρους του προγράμματος, και το δεύτερο να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, ώστε να καταστεί βιώσιμο.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ σημείωσε πως "αυτά τα δύο σκέλη είναι σε εξέλιξη. Μόλις ολοκληρωθούν και τα δύο, τότε θα πάμε στο δ.σ. του ΔΝΤ για να ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα της Ελλάδας επί της αρχής".

Σε ερώτηση για το εάν οι τεχνικές συζητήσεις για το χρέος είναι αρκετές ώστε το ΔΝΤ να θεωρήσει πως γίνονται κινήσεις για το ζήτημα, τόνισε πως υπήρξε καλή πρόοδος για τις συζητήσεις για το χρέος σε σχέση με παλαιότερα. "Δεν έχουν γεφυρωθεί όλες οι διαφορές, αλλά υπάρχει περιθώριο να γίνει αυτό", είπε κλείνοντας.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:05 - 18 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.