ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η κυβέρνηση παρουσίασε το σχέδιο «αυτοδύναμης» εξόδου στον Ντράγκι

18:02 - 22 Ιαν 2018 | Οικονομία
Η κυβέρνηση παρουσίασε το σχέδιο «αυτοδύναμης» εξόδου στον Ντράγκι
Tη στρατηγική της για την ολοκλήρωση του Προγράμματος, τη βιώσιμη έξοδο στις αγορές και το σχεδιασμό της μεταμνημονιακής Ελλάδας παρουσίασε τη Δευτέρα στον Μάριο Ντράγκι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, συνάντησαν τον Πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και του ανέπτυξαν το σχεδιασμό για το μέλλον.

Πληροφορίες από την ελληνική πλευρά αναφέρουν ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε στα βήματα που απομένουν για την ολοκλήρωση του Προγράμματος τον Αύγουστο, τη διαμόρφωση των συνθηκών μετά τον Αύγουστο του 2018 και το σχέδιο της Ελλάδας για την επόμενη ημέρα.

Η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε τη στρατηγική της για την ολοκλήρωση του Προγράμματος, τη βιώσιμη έξοδο στις αγορές και το σχεδιασμό της μεταμνημονιακής Ελλάδας, που, όπως σημειώνουν έχει ήδη αρχίσει. 

Το κυβερνητικό επιτελείο διαβεβαίωσε τον κ. Ντράγκι πως σχεδιασμός αυτός στηρίζει την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, την κοινωνική συνοχή και καταπολεμά αποτελεσματικά τις ανισότητες και τις παθογένειες του παρελθόντος.

Τέλος, οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης υπερασπίστηκαν την επιλογή για αυτοδύναμη έξοδο στις αγορές και επισήμαναν πως στο πλαίσιο αυτό δημιουργείται ένα ταμείο-ασπίδα προστασίας (cash buffers), που θωρακίζει τη χώρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.