ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σεντένο: Σε ληξιπρόθεσμα και μαξιλάρι ρευστότητας τα χρήματα της δόσης

22:16 - 22 Ιαν 2018 | Οικονομία
Σεντένο: Σε ληξιπρόθεσμα και μαξιλάρι ρευστότητας τα χρήματα της δόσης
Επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση του Eurogroup, ο νέος επικεφαλής του, Μάριο Σεντένο ανέφερε μετά το τέλος της συνεδρίασης πως υπάρχει πολιτική συμφωνία και μόλις η Ελλάδα ολοκληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα θα λάβει τη δόση των 6,7 δισ. ευρώ.

Το Eurogroup έχει δώσει εντολή στο EuroWorking Group να ελέγξει την ολοκλήρωση των εναπομεινάντων μέτρων τις προσεχείς εβδομάδων.

Ο Σεντένο διευκρίνισε ότι η επόμενη δόση των 6,7 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών αλλά και τη στήριξη του μαξιλαριού ρευστότητας της Ελλάδας.

Πιο "ενθουσιώδης" ήταν η τοποθέτηση του Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος έκανε λόγο για μία "καλή μέρα για την Ελλάδα και την ευρωζώνη".

Όπως είπε είναι καλή μέρα «όχι μόνο γιατί η Ελλάδα αναμένεται να βγει το καλοκαίρι από το πρόγραμμα, αλλά γιατί θα είναι πάλι μια "κανονική" χώρα στην Ευρωζώνη».

 Ο Κλάους Ρέγκλινγκ του ESM μίλησε πιο αναλυτικά για τη διαδικασία εκταμίευσης της δόσης, η οποία "σπάει" στα δύο.

«Το συνολικό ποσό θα είναι 6,7 δισ. θα διαχωριστεί σε δύο υποδόσεις, η πρώτη υποδόση θα εγκριθεί όταν ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα, στα μέσα Φεβρουαρίου. 

Η δεύτερη υποδόση θα μπορούσε να εγκριθεί τον Απρίλιο και θα εξαρτηθεί από την πρόοδο στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες και την πορεία των «κόκκινων» δανείων", είπε.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:21 - 22 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.