ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιπλέον 88 προαπαιτούμενα φέρνει η δ’ αξιολόγηση

08:44 - 23 Ιαν 2018 | Οικονομία
Επιπλέον 88 προαπαιτούμενα φέρνει η δ’ αξιολόγηση
Το Eurogroup αποδέχθηκε το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης αφήνοντας... ουρές και για την τέταρτη, πριν από το τέλος του προγράμματος. Κυριότερες από αυτές η "τακτοποίηση" των πλειστηριασμών, αλλά και η πρόοδος στις ιδιωτικοποιήσεις που έχουν μείνει πίσω. Όσο για την τέταρτη αξιολόγηση περιλαμβάνει συνολικά 88 νέα προαπαιτούμενα.

Τα σημαντικότερα από αυτά, είναι η συζήτηση για επίσπευση της μείωσης του αφορολογήτου τον Μάιο, η πλήρης εξάλειψη του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ στα νησιά, η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και η επιτάχυνση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Τα παραπάνω περιλαμβάνονται στο Compliance Report (Έκθεση Συμμόρφωσης) που παρουσίασε στο Eurogroup ο Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί, ενώ υπάρχουν καιστο επικαιροποιημένο κείμενο του μνημονίου (SMoU).

Εφόσον η Ελλάδα υλοποιήσει και τις παραπάνω δεσμεύσεις της, τότε πέρα από τη δόση των 6,7 δισ. ευρώ που θα εκταμιευθεί Φεβρουάριο και Απρίλιο, ορίζεται ότι τον Ιούλιο θα εκταμιευτεί ένα πακέτο 11,7 δισ. ευρώ με το οποίο θα δημιουργηθεί ένα μαξιλάρι διαθεσίμων 10,2 δισ. ευρώ στο τέλος του προγράμματος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραδέχεται στο κείμενό της ότι θα διατεθούν τελικά μόνο τα 58,6 δισ. ευρώ επί συνόλου 86 δισ. ευρώ του δανείου που συμφωνήθηκε το 2015 με τον ESM.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:46 - 23 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.