ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύσταση Ντράγκι: Αντιμετωπίστε τις ανεπάρκειες του νόμου Κατσέλη

13:32 - 24 Ιαν 2018 | Οικονομία
Σύσταση Ντράγκι: Αντιμετωπίστε τις ανεπάρκειες του νόμου Κατσέλη
Τη δέσμευση των ελληνικών αρχών για αντιμετώπιση των ανεπαρκειών του νόμου Κατσέλη, έτσι ώστε αυτός να μην αντιβαίνει την ομαλή και ταχεία διευθέτηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, υπενθύμισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Ειδικότερα απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή, ο πρόεδρος της ΕΚΤ έκανε αναφορά στο νόμο περί αφερεγγυότητας των νοικοκυριών και τόνισε ότι αυτός αποβλέπει στο να καθησυχάσει τις ανησυχίες για την προστασία των ευάλωτων ελληνικών οικογενειών που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα ενυπόθηκα δάνειά τους.

Στη συνέχεια όμως ο κ. Ντράγκι πρόσθεσε ότι οι ανεπάρκειες του νόμου δημιουργούνται με τη μη αποτροπή των στρατηγικών κακοπληρωτών από την υποβολή αίτησης υπαγωγής τους σε προστασία ή με τον προγραμματισμό ακροαματικών διαδικασιών στο απώτερο μέλλον εξαιτίας του μεγάλου αριθμού αιτήσεων που έχουν κατακλύσει το ελληνικό δικαστικό σύστημα.

Παράλληλα τόνισε πως παρά τις βελτιώσεις που σημειώθηκαν στον ελληνικό τραπεζικό τομέα το τελευταίο έτος, οι ελληνικές τράπεζες εξακολουθούν να παρουσιάζουν ένα πολύ υψηλό επίπεδο μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, τα οποία ανέρχονταν σε περίπου 45% των συνολικών τους ανοιγμάτων τον Ιούνιο του 2017.

Τέλος, έκανε αναφορά στο ότι η διενέργεια πλειστηριασμών αναμένεται να δημιουργήσει τα κατάλληλα κίνητρα για τους δανειολήπτες και τους δανειστές προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία αναδιάρθρωσης δανείων.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:41 - 24 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.