ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΝΤ: Ανεκπλήρωτος ακόμη ο όρος για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

18:35 - 24 Ιαν 2018 | Οικονομία
ΔΝΤ: Ανεκπλήρωτος ακόμη ο όρος για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
Τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι "δεν έχουν εκπληρώσει ακόμη η δέσμευσή τους να προχωρήσουν σε επαρκή ελάφρυνση χρέους ώστε να καταστεί το χρέος βιώσιμο", εξέφρασε ο Μορίς Όμπστφελντ, επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ.

«Η προσδοκία ήταν ότι θα δοθεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο νέο δάνειο στην Ελλάδα, εάν αποδειχθεί ότι καταγράφει επαρκείς προόδους στο θέμα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και εάν οι δανειστές της προχωρήσουν σε επαρκείς ελαφρύνσεις του χρέους ώστε να καταστήσουν το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο. Ο τελευταίος τουλάχιστον όρος δεν έχει ακόμα εκπληρωθεί», τόνισε ο Όμπστφελντ στην εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα "Die Zeit".

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζέρι Ράις, εκπρόσωπος του Ταμείου είχε πει την περασμένη εβδομάδα πως στην Ουάσινγκτον περιμένουν τα αποτελέσματα του Eurogroup, με την ελπίδα να υπάρξει πρόοδος στο ζήτημα του χρέους.

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας, πάντως, δεν φάνηκε να προχωρά κάτι άμεσα. Ωστόσο, στην ανακοίνωση του Eurogroup γινόταν σαφές ότι το θέμα θα συζητηθεί, ενώ σημειώθηκε και η γαλλική πρόταση για σύνδεση του χρέους με την ανάπτυξη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.