ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί η κυβέρνηση επισπεύδει την επόμενη έξοδο στις αγορές

08:35 - 25 Ιαν 2018 | Οικονομία
Γιατί η κυβέρνηση επισπεύδει την επόμενη έξοδο στις αγορές
Η αναβάθμιση από τη Standard & Poor`s και το συνεχιζόμενο ράλι των ελληνικών ομολόγων επισπεύδει τη νέα έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

Η ακριβής ημερομηνία δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, αλλά το πιθανότερο είναι να γίνει στις αρχές του 2018. Η νέα έκδοση θα αφορά τίτλους επταετούς διάρκειας και αναμένεται να αναζητηθούν κεφάλαια άνω των 3 δισ. ευρώ.

Το ακριβές ποσό θα καθοριστεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, καθώς αυτή τη στιγμή ουσιαστικά βολιδοσκοπούνται οι ενδιαφερόμενοι.

Αυτή εκτιμάται πως θα είναι η πρώτη από τις τρεις συνολικά εξόδους στις αγορές που σκοπεύει να πραγματοποιήσει η χώρα μας μέχρι το τέλος του προγράμματος το καλοκαίρι του 2018.

Σκοπός είναι να συγκεντρωθούν χρήματα ως μαξιλάρι ασφαλείας για την «επόμενη μέρα», μετά την έξοδο από το πρόγραμμα. Με τον τρόπο αυτό, η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει πως θα μπορέσει να καθησυχάσει δανειστές και αγορές, σχετικά με το αν θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της μετά την έξοδο από τα μνημόνια, χωρίς να έχει κάποια άλλη προληπτική γραμμή στήριξης.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:52 - 25 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.