ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Handelsblatt: Η Ελλάδα προχωράει στο επόμενο στάδιο προς την αγορά

11:37 - 29 Ιαν 2018 | Οικονομία
Handelsblatt: Η Ελλάδα προχωράει στο επόμενο στάδιο προς την αγορά
Η ελληνική οικονομία βρίσκεται για ακόμη μια φορά στο επίκεντρο του γερμανικού τύπου με την οικονομική Handelsblatt να γράφει σε δημοσίευμά της ότι «η Ελλάδα επιχειρεί να σταθεί στα πόδια της χωρίς έξωθεν στήριξη».

Το δημοσίευμα συνεχίζει λέγοντας ότι αφού ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους μπόρεσε να συγκεντρώσει 3 δισ. ευρώ τον Ιούλιο του 2017, από ομόλογα πενταετούς διάρκειας, η ελληνική οικονομία προχωράει πλέον στο επόμενο στάδιο προς την αγορά.

Αυτήν την εβδομάδα η Ελλάδα αναμένεται να εκδώσει επταετές ομόλογο. Μέχρι το τέλος του προγράμματος διάσωσης στα τέλη Αυγούστου, θα ακολουθήσουν δύο ακόμη εκδόσεις τίτλων, ένας τριετής και ένας δεκαετής.

Η διάθεση στην αγορά είναι ευνοϊκή. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου γύρου δοκιμών, η Αθήνα βρίσκεται στην τελική ώθηση του μαραθωνίου μεταρρύθμισης.

Οι επενδυτές ανακτούν την εμπιστοσύνη και έχουν πρόσβαση στα ελληνικά χρεόγραφα. Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου ήταν 3,65% την περασμένη Παρασκευή, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δώδεκα ετών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.