ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fitch: Αναβάθμιση της Ελλάδας σε «B»

00:39 - 17 Φεβ 2018 | Οικονομία
Fitch: Αναβάθμιση της Ελλάδας σε «B»
Σε αναβάθμιση της Ελλάδας από «Β-» σε «B»προχώρησε ο οίκος Fitch, διατηρώντας θετικό το outlook.

Η Fitch στην ανάλυσή της εκτιμά ότι η βιωσιμότητα χρέους της κεντρικής κυβέρνησης θα βελτιωθεί, υποστηριζόμενη από την διατηρήσιμη ανάπτυξη, τη μείωση του πολιτικού ρίσκου, ένα σερί επίτευξης πρωτογενών πλεονασμάτων και επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα που ψηφίστηκαν και θα εφαρμοστούν έως το 2020.

Οι προσδοκίες για ομαλή ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος διάσωσης μειώνουν τον κίνδυνο η οικονομική ανάκαμψη να υπονομευτεί από ένα χτύπημα στην εμπιστοσύνη ή από το χτίσιμο ληξιπρόθεσμων οφειλών από την κυβέρνηση προς τον ιδιωτικό τομέα.

Το θετικό outlook αντανακλά την προσδοκία του οίκου ότι η τέταρτη αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής θα ολοκληρωθεί επίσης ως τον Αύγουστο του 2018 χωρίς τη δημιουργία αστάθειας και ότι το Eurogroup θα προσφέρει ουσιαστική ελάφρυνση χρέους στην χώρα. Η φύση του ελληνικού χρέους και οι ευνοϊκοί όροι που προβλέπονται σημαίνουν ότι το κόστος εξυπηρέτησής του είναι χαμηλό παρά το μεγάλο ύψος του. Η μέση ωρίμανση είναι 18 χρόνια, μεταξύ των μεγαλύτερων μεταξύ του συνόλου των κρατών που παρακολουθεί η Fitch.

Ο οίκος περιμένει επίσης περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους φέτος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.