ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bloomberg: Η Ελλάδα βιώνει τον πόνο της επιστροφής στην κανονικότητα

14:18 - 20 Φεβ 2018 | Οικονομία
Bloomberg: Η Ελλάδα βιώνει τον πόνο της επιστροφής στην κανονικότητα
Παρά τα θετικά στοιχεία, η Ελλάδα ζει τον πόνο της επιστροφής στην κανονικότητα, σημειώνει τo πρακτορείο Bloomberg.

Το αμερικανικό πρακτορείο αναφέρει πως παρ’ όλο που η κυβέρνηση θέλει να εξέλθει από το οικονομικό πρόγραμμα προσαρμογής έπειτα από 8 χρόνια, τα χρηματοοικονομικά της χώρας είναι ακόμη επισφαλή. 

«H κυρίαρχη πεποίθηση στην Ευρώπη είναι ότι η ελληνική κρίση έχει φτάσει στο τέλος της: η οικονομία αναπτύσσεται, η χώρα έχει αντλήσει χρήματα από τις αγορές ομολόγων και η κυβέρνηση λέει στους πιστωτές ότι δεν χρειάζεται πρόσθετη οικονομική βοήθεια» αναφέρει το πρακτορείο και προσθέτει:

«Παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να είναι επώδυνη η προσαρμογή των δημοσιονομικών της χώρας, ύστερα από μία άνευ προηγουμένου οικονομική κατάρρευση».

Όπως αναφέρεται, παρά το γεγονός ότι η αξιολόγηση έδειξε πως απομένουν μόλις δύο προαπαιτούμενα να υλοποιηθούν, αξιωματούχοι στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες προειδοποιούν ότι ίσως είναι νωρίς να εξέλθει η χώρα από την «μονάδα εντατικής θεραπείας» του προγράμματος.

Ανεργος ένας στους πέντε

Το πρακτορείο θυμίζει πως ένας στους πέντε Έλληνες εξακολουθεί να είναι άνεργος, με την πλειονότητα μάλιστα να είναι εκτός αγοράς εργασίας για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Περισσότεροι από τους μισούς οφείλουν φόρους, με τους μη εισπραχθέντες να υπερβαίνουν τα 100 δισ. ευρώ.

Και οι επιχειρήσεις είναι υπό διαρκή πίεση, καθώς οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έχουν να αντιμετωπίσουν τα capital controls και τα κόκκινα δάνεια, τα stress tests και τους πλειστηριασμούς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.