ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Citi «χαμηλώνει» τις προσδοκίες για ανάπτυξη και πλεονάσματα

18:05 - 22 Φεβ 2018 | Οικονομία
Η Citi «χαμηλώνει» τις προσδοκίες για ανάπτυξη και πλεονάσματα
Επιβράδυνση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το τέταρτο τρίμηνο του 2017 "βλέπει" η Citi, που εμφανίζεται απαισιόδοξη και για την επίτευξη του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση της Citi, η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε εξαιτίας της πιο αδύναμης καταναλωτικής δαπάνης και κινήθηκε κατά μέσο όρο στο 0,6% σε τριμηνιαία βάση τα τρία πρώτα τρίμηνα του έτους.

Στην έκθεση εκτιμάται ότι η ανάπτυξη το 2017 διαμορφώθηκε πιθανώς λίγο πάνω από το 1%.

Η τράπεζα υπολογίζει ότι η ανάπτυξη θα συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, καθώς η ρευστότητα, τα σφιχτά δημοσιονομικά και τα capital controls επηρεάζουν το γενικότερο κλίμα.

«Παρόλα αυτά», σημειώνει, «η εμπιστοσύνη επιστρέφει, πιθανότατα βοηθούμενη από μια πιθανή "καθαρή έξοδο" από το πρόγραμμα τον Αύγουστο».

Τέλος, η Citi εμφανίζεται απαισιόδοξη για την επίτευξη του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα καθώς το τοποθετεί φέτος στο 3,1% του ΑΕΠ (έναντι στόχου για 3,5%) και στο 2,8% για το 2019.

Υπενθυμίζεται ότι εφόσον η Ελλάδα δεν πιάσει το στόχο του πλεονάσματος προβλέπεται να εφαρμοστεί νωρίτερα η μείωση του αφορολόγητου, μαζί με τη μείωση των συντάξεων.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:07 - 22 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.