ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα πέντε «αγκάθια» για την τέταρτη αξιολόγηση

09:43 - 23 Φεβ 2018 | Οικονομία
Τα πέντε «αγκάθια» για την τέταρτη αξιολόγηση
Στα «δύσκολα» της τέταρτης αξιολόγησης εισέρχεται από τη Δευτέρα το οικονομικό επιτελείο μετά την ευχάριστη έκπληξη που έκανε η Moody’s με την αναβάθμιση κατά δύο βαθμίδες της πιστοληπτικής ικανότητας της οικονομίας την Τετάρτη.

Σε αυτή την αξιολόγηση που είναι και η τελευταία θα πρέπει να ολοκληρωθούν και να πιστοποιηθεί από τους δανειστές η υλοποίηση όλων των προαπαιτούμενων.

Εκτός από τα προαπαιτούμενα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, το βάρος της αξιολόγησης θα πέσει στην πρόοδο πέντε βασικών τομέων.

Ο πρώτος θα είναι η τήρηση των δημοσιονομικών κανόνων. Στο πεδίο αυτό υπάρχει ο ύφαλος των μέτρων της διετίας 2019-2020 που έχει επιβάλει και θα ελέγχει το ΔΝΤ.

Το δεύτερο μεγάλο θέμα είναι η εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου στο 100% με απονομή όμως του συνόλου των καθυστερούμενων συντάξεων και ολοκλήρωση της συγχώνευσης των Ταμείων με τον ΕΦΚΑ.

Ο τρίτος κρίσιμος τομέας είναι οι τράπεζες και η διαδικασία εκκαθάρισης των «κόκκινων» δανείων.

Ο τέταρτος κρίσιμος τομέα είναι αυτός των αποκρατικοποιήσεων κάθε μορφής.

Ο πέμπτος τομέας που θα εξεταστεί είναι η υλοποίηση των αλλαγών στο Δημόσιο όπου θα πρέπει να καταγραφεί η αποπολιτικοποίηση των γενικών γραμματέων, να προσδιοριστεί ο ανώτατος αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων και να λειτουργήσει το σχέδιο μόνιμης κινητικότητας.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:50 - 23 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.